heemskerk reisgids
Travel,  Travel

Reizen: Weg in eigen land | Heemskerk

heemskerk reisgids

Heemskerk is de vierde stad die we uitlichten op Trendhunters. De stad van onder andere blogger Rianne. Zij schrijft voor haar eigen reisblog riannereist.wordpress.com

Hoe zou je jouw stad omschrijven voor iemand die er nog nooit is geweest?
Het lijkt klein, maar wel knus en gezellig!

Wat zijn je favoriete wijken en waarom?
Ik kom het liefst gewoon in mijn eigen buurt, de Commandeurs, of het centrum. Naast mijn wijk ligt de Waterakkers, daar lijkt alles op elkaar en verdwaal ik alleen maar.. De andere kant van Heemskerk is veel nieuwbouw en dat vind ik zelf wat minder aantrekkelijk.

Hoe reis je binnen de stad?
M’n fiets is m’n beste maatje en daar doe ik alles mee. Omdat alles vrij dichtbij is, is alles gemakkelijk te doen met de fiets en daarbij ook nog eens heel gezond. Soms neem ik wel de bus naar het station, maar alleen met slecht weer. Het openbaar vervoer is trouwens goed geregeld hier.

Wat is de belangrijkste winkelstraat en wat zijn daar jouw favoriete winkels?
Ik kom het liefst in het centrum, alle straten rondom het Burgemeester Nielenplein. Je kan hier een leuk rondje lopen en het is niet zo’n rechttoe-rechtaan winkelstraat. Ik loop graag even de schoenenwinkels zoals Nelson of Hobbs in en de Bruna. Even snuffelen!

Zijn er ook warenhuizen?
Nee, die hebben we niet.

Wat is jouw favoriete spot om vintage te shoppen?
Dan moet je bij ons toch echt de kringloopwinkel in!

Waar kun je de fashion crowd spotten?
Er is geen specifieke plek hier in Heemskerk en eerlijk gezegd is het me ook nooit echt opgevallen. Misschien is Heemskerk toch niet zo’n fashion dorp?

Waar ontmoet je de mannen? (voor mijn single lezers)
In de kroegen Jack’s of Nozem & de Non

De leukste bar?
Jack’s en Nozem & de Non

De coolste club?
Euhm.. daar doe ik niet aan. Kroegen zijn m’n favoriet. Hebben we uberhaupt eigenlijk wel een club?

Reisgids Heemskerk

Welke toeristische plek in je stad zou je zelf bezoeken?
Kasteel Assemburg is mooi en een heerlijke locatie om lekker even een wandeling te maken of te picknicken. Ook zijn de Heemskerkse duinen heerlijk. Het loopt een onwijs mooie route doorheen naar het strand, die alleen begaanbaar is voor wandelaars en fieters. Eens even geen lawaai en uitlaatgassen.

Wat moet ik mee terug nemen uit jouw stad?
De stroopwafels van de markt en een Ezelsoor bij bakkerij Koelman. Heemskerkers worden Ezels genoemd, dus dat is echt ons handelsmerk.

Welke grap moet niemand maken in jouw stad?
Dat je zo dom als ’n ezel bent.

Wat is de beste manier om een complete ervaring te hebben in jouw stad?
Gewoon lekker rondlopen en terrasjes bezoeken. Oh, en Kermis Heemskerk is een must!

Waar vind je typisch eten voor jouw stad en wat als je gezond wilt eten?
Een Ezelsoor bij bakkerij Koelman en gezond.. tja, een lekker broodje met mozarella en pesto! Wel een bruine, anders is het niet gezond natuurlijk.

Waar ga je heen om de drukte te ontsnappen?
Heemskerk is gelukkig niet zo druk, dus ik heb geen ontsnapping nodig.

Wat is je favoriete restaurant?
Meesters & Juffen in het centrum en Blond aan de Rijksstraatweg.

Waar ga je het liefst lunchen met vrienden?
Meesters & Juffen en Blond dus! Heerlijk eten en de sfeer is perfect. Blond heeft een lekker groot terras voor in de zomer.

Waar kun je genieten van een high tea?
Jeetje, zo blijf ik bezig. Blond! Ze hebben een ruim assortiment met allemaal lekkere dingetjes voor een leuk prijsje en een fijn terras.

Waar ga je naar de kapper?
Mijn beste vriendin is kapster dus die doet mijn haar altijd. Daarvoor ging ik vaak naar Ben Bosman, maar dat is in Beverwijk. Oeps.

Welk hotel raad je aan?
In Kasteel Assemburg, een mooie historische locatie en makkelijk te bereiken.

Ben jij weleens in Heemskerk geweest?

Hi! Ik ben Tess, een blogger van het eerste uur. Trendhunters.nl is m'n uit de hand gelopen hobby. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik al mijn interieur inspiratie vandaan haal en koop het liefst alles secondhand. De categorie reizen is ontstaan tijdens mijn studententijd, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik ben inmiddels afgestudeerd, maar Trendhunters bestaat nog steeds!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.