vakantie 2015
Travel,  Travel

Vakantie 2015: Waar gaan we heen en hoe vieren we vakantie?

Vakantie 2015 Griekenland

1. Terug van weggeweest zijn Griekenland en Kroatie

De politieke en economische onrust lijkt te zijn verdwenen naar de achtergrond. Griekenland staat weer in de lijst met vakantiebestemmingen voor 2015. En dan met name de Griekse eilanden. Niet zo gek, want wie wilt er niet vakantie vieren aan een azuurblauwe zee met witte stranden en een gastvrije bevolking. Iets verderop ligt Kroatie. Nooit een populaire vakantiebestemming geweest, maar heeft veel te bieden. Denk aan een rijke historie, ongerepte natuur, pittoreske vissersplaatjes en het schoonste water van de Middellandse zee. Ook in Kroatie kun je gaan eilandhoppen. Voor de kust liggen ruim duizend kleine eilandjes. Hierdoor zijn Griekenland en Kroatie prachtige bestemmingen voor zeilers.

Vakantie 2015 Cruisen

2. Iedereen gaat cruisen

Een vakantie op een cruiseschip alleen voor opa en oma? Nee hoor, tegenwoordig gaat iedereen cruisen. Je kunt hele leuke mini-cruises boeken langs populaire bestemmingen als Barcelona, Rome en Napels. Heerlijk vertoefen op een ligbedje voor je hut en ’s avonds het casino onveilig maken.

Vakantie 2015 glamping

3. Glamping wordt steeds origineler

Het heerlijke buitenleven, maar geen gedoe met tentstokken en haringen. Slapen op een matje past ook niet bij Glamping, oftewel Glamourous camping. De safari of lodgetenten met een bed, een mini keuken en veranda met luxe ligstoelen. Glamping verblijven komen in meer bijzondere vormen, zoals een airlodge met transparant dak om naar de sterren te kijken. Slapen in een Mongoolse joert of in een tipi. Soms is het niet eens een tent meer, maar een romantische pipowagen of een boomhut compleet met jacuzzi en sauna. De kwaliteiten voor glamping zijn comfort, beleving en afwisseling.

Vakantie 2015 Middellandse Zee

4. Nieuwe paradijsjes ontdekken rond de Middellandse zee

Ieder jaar naar de Costa del Sol, Toscana de Algarve of de Côte d’Azur? Dat gaat waarschijnlijk niet snel veranderen. Toch ontdekken steeds meer mensen onbekende paradijsjes aan de Middellandse Zee. Plekken waar toeristen zelf nog een bezienswaardigheid zijn en waar de natuur nog ongerept is. Denk aan de binnenlanden van Portugal of de zeven costa’s aan de Spaanse noordkust. Bij kaap Finisterre aan de Costa de la Muerte is het prachtig genieten in alle rust. Voor de wandelaars raakt Montenegro steeds meer in trek en het voorheen als crimineel bekend staande zuiden van Italië is al helemaal trending. Wijnstreek Puglia wordt al het nieuwe Toscane genoemd.

Vakantie 2015 Eten bij locals

5. We gaan eten bij de locals

Going local is hot! Airbnb maakte het slapen bij particuliere, lokale verhuurders groot. Dit zorgt voor een beetje frustratie bij de hotelbranche. Wie nog meer lokale ervaring wilt opdoen, kan terecht op eatwith.com om een tafel te boeken. Schuif een keertje aan bij Thomas in Parijs voor een driegangendiner met cocktail of bij Pilar en Sergio in Torremolinos voor een veganistische maaltijd.

Vakantie 2015 Poshtels

6. Een hostel met stijlvol interieur

Ben jij een prijsbewuste vakantievierder? Ik wel, met een gevoel voor stijl. En dat is precies waar de poshtels op inspelen. In een posh hostel slaap je niet op een overvolle, sfeerloze slaapzaal, maar in een lichte kamer met een designerinterieur, gratis wifi en een badkamer-en-suite. Probeer het zelf uit bij Gallery Hostel in Porto of het Madrileense U Hostel. Het zijn prima opties als je net geen backpacker bent, maar ook niet teveel wilt uitgeven.

Vakantie 2015 Gallipoli

7. Bestemming voor dit jaar is Gallipoli, Turkije

Een strand is soms voldoende, maar het is ook leuk als er iets te zien is. Het Turkse schiereiland Gallipoli mag je niet missen in 2015. Lonely Planet zette dit eiland op nummer 1 in de top tien van te bezoeken regio’s in Best in Travel 2015. Op het eiland kun je terug in de tijd naar de slagvelden van 100 jaar geleden. Aan de andere kant van het schiereiland haal je je hart op bij de nog oudere ruïnes van Troje.

Vakantie 2015 Multigeneratievakantie

8. Genieten met de hele familie

Met de hele familie op vakantie wordt steeds normaler. Vroeger ging ik ieder jaar naar dezelfde camping met al mijn ooms, tantes en zelfs opa en oma waren van de partij. Het waren de mooiste zomers uit mijn kindertijd. Deze multigeneratievakantie komt terug. In deze tijd heeft iedereen het druk en dan is vakantie de ultieme manier om met elkaar te zijn. Opa en oma zijn meestal bereid om te betalen, als de financieel krachtige generatie. De kinderen mogen dan weer de bestemming kiezen. Hun voorkeur blijft niet alleen bij de camping, maar ook een vakantiehuis of een rondreis / cruise zijn in trek bij de jongste generatie.

Vakantie 2015 Bestemming onbekend

9. Bestemming onbekend

De vakantie is geboekt! Waar de reis heen gaat? Geen idee. Dat hoor je wel als je op het vliegveld staat. Je laten verrassen over de vakantiebestemming is in opkomst. Websites als srprs.me, opverrassing.nl, blindtrip.nl en fantasyticket.nl spelen hier op in. Je hebt in ieder geval geen last meer van keuzestress. Het enige waar je invloed op hebt, is waar je niet heen gaat. Je mag doorgeven welke steden je al hebt bezocht. Dat maakt het inpakken wel een beetje lastig, maar gelukkig weet je de temperatuur van de bestemming.

Vakantie 2015 Ecotoerisme in Frankrijk

10. Frankrijk is de bestemming voor ecotoerisme

Terug naar de natuur is vooral populair in Frankrijk. Het ecotoerisme in Frankrijk is in een grote opmars bezig. Dat betekent logeren in een natuur-vriendelijke accommodatie en heel veel ‘groene’ activiteiten. Departement Alpes-Maritimes specialiseert zich in verantwoorde wildlife-excursies met bizons, wolven, przewalskipaarden en dolfijnen, inclusief overnachtingen in ecolodges. Aan duurzame accommodaties geen gebrek. Je vindt ze met het keurmerk Chouette Nature of Nattitude. En in de Bretagne, koploper in duurzaam toerisme, is zelfs een heel ecogehucht te vinden.

Waar ga jij heen op vakantie in 2015?

Hi! Ik ben Tess, een blogger van het eerste uur. Trendhunters.nl is m'n uit de hand gelopen hobby. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik al mijn interieur inspiratie vandaan haal en koop het liefst alles secondhand. De categorie reizen is ontstaan tijdens mijn studententijd, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik ben inmiddels afgestudeerd, maar Trendhunters bestaat nog steeds!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.