Travel,  Travel

Reizen: Weg in eigen land | Best

Het is weer tijd om een kijkje te nemen in een andere dorp. We gaan naar Best, de plaats waar model, visagiste en fotografe Ayla woont.

Hoe zou je jouw dorp omschrijven voor iemand die er nog nooit is geweest?
Best is een gezellig dorp met alles wat je nodig hebt om je dagelijks leven goed te leven. Er zijn zelfs een paar kroegen en ‘hotspots’, maar als je fan bent van uitgaan kun je beter een treinhalte verder uitstappen in Eindhoven. Wat je in Best wel makkelijk kunt vinden is lekker eten! Er zijn een aantal heerlijke restaurantjes waar ik vaak te vinden ben. Iedereen kent elkaar en als je elkaar niet kent, is niemand bang om je alsnog aan te spreken en een praatje te maken. Mijn ouders zijn er geboren en getogen, ik kom er dus ook al mijn hele leven maar ik woon er pas sinds een klein jaartje.

Hoe reis je binnen het dorp?
Binnen Best reis je meestal niet naar je bestemming met het OV! Bijna alles is op loop-, of fietsafstand. Mocht je slecht ter been zijn of gewoon een beetje lui kun je met de bus bij alle interessante gebieden komen.

Wat is de belangrijkste winkelstraat en wat zijn daar jouw favoriete winkels?
Er is maar een echte ‘winkelstraat’ en dat is de Hoofdstraat! Hier vind je een HEMA, een Kruidvat, een Bruna en nog wat andere winkeltjes. Mijn favo winkel is de HEMA, ik ben gewoon fan van hun ‘DIY’ feel en ik kan er bijna alles halen wat ik nodig heb. Zelf ga ik liever naar de Action, maar die zit weer ergens anders 😉

Zijn er ook warenhuizen?
Als er warenhuizen zitten, dan zitten ze goed verstopt.

Wat is jouw favoriete spot om vintage te shoppen?
Vintage shoppen? In Best? Waar? Count me in! Je zou eventueel wat tweedehands items en kleding bij Het Goed kunnen scoren, en op hetzelfde bedrijventerrein zit een antieke meubelzaak en nog een tweedehands meubelzaak waar ik erg leuke items voor in huis heb kunnen scoren. Jammer genoeg ga je waarschijnlijk geen leuke vintage kleding kunnen vinden.

Waar kun je de fashion crowd spotten?
Ik vind Best niet echt een fashionable dorp.

Waar ontmoet je de mannen? (voor mijn single lezers)
Ik denk dat je voor de mannen toch in de kroegen in de Hoofdstraat moet zijn, maar daar loop ik helaas altijd met een grote boog omheen dus daar kan ik jullie niet veel over vertellen.

De leukste bar?
In de hoofdstraat zijn verschillende kroegen te vinden, maar daar ben ik niet zo’n fan van! Als je lekker en sfeervol wil eten kan ik je wel de Ambacht aanraden! Je kunt er onbeperkt eten voor zo’n 25,-.

De coolste club?
Ikzelf was vroeger het meest in Jongerencentrum Todo te vinden. Er zijn vaak parties en evenementen waar je tegen een kleine entree prijs of zelfs helemaal gratis naar binnen kan.

Welke toeristische plek in je dorp zou je zelf bezoeken?
Aquabest! Al zou ik het geen toeristische plek noemen, het is bekend van diverse festivals als Lakedance en Extrema. Je hebt er een meer en diverse horeca gelegenheden. Overdag is het er heelijk zitten (in de zomer) en ‘s avonds kun je terecht bij de beachclub. Je kunt er ook wakeboarden, paintballen, lasergamen en sumoworstelen in van die heerlijke pakken, voor alle mogelijkheden zou ik eens een kijkje nemen op de website, er is zo veel te doen!

Wat moet ik mee terug nemen uit jouw dorp?
Een fijn gevoel! Als je Best verlaat met een rothumeur heb je iets niet goed gedaan. Doordat er niet super veel te doen is, kun je overal de tijd voor nemen en met een heerlijk layed-back gevoel weer in de trein stappen.

Welke grap moet niemand maken in jouw dorp?
De mensen hebben hier over het algemeen een goed gevoel voor humor, maar ook een gezond ego. Ik denk dat je ze niet hoeft te zeggen dat Best maar een saai dorp is, dan krijg je wel een aantal koude blikken.

Wat is de beste manier om een complete ervaring te hebben in jouw dorp?
Lekker naar Aquabest toe. Het is niet makkelijk om een hele dag in Best door te brengen zonder enige tijd stil te zitten, maar in Aquabest is genoeg te doen. Wil je het écht compleet maken ga dan naderhand eten bij een van de restaurantjes in de Hoofdstraat. Zo krijg je toch nog iets van die dorpse gezelligheid mee, en je eet overal goed.

Waar vind je typisch eten voor jouw stad en wat als je gezond wilt eten?
Ikzelf eet het liefst in de Koren. Het is een lunchroom/diner in de Hoofdstraat waar je vooral érg lekker kunt lunchen. Natuurlijk staat het gebruikelijke 12-uurtje ook op het menu maar ze hebben ook heerlijke sandwiches en salades. Mijn favoriete lunch blijft een broodje Old Amsterdam, maar de salade met geitenkaas is heerlijk!

Waar ga je heen om de drukte te ontsnappen?
Nu is Best niet erg druk om mee te beginnen, maar als ik de stad uit wil, vind je mij bij het Boshuys. Ik drink daar een kop thee of een warme chocolade met slagroom. Ook daar kun je prima eten.

Wat is je favoriete restaurant?
Zoals ik al zei ben ik erg fan van de Koren. Wil je onbeperkt kleine gerechtjes eten, dan moet je bij de Ambacht zijn. Voor Italiaans eten kun je naar de Napoli, maar wees op tijd, als je later bent gaat de kwaliteit van het eten en de service in mijn ervaring wat achteruit. Dan kun je beter naar MacDonalds langs de snelweg.

Waar ga je het liefst lunchen met vrienden?
Koren all the way! Met mijn vader ging ik wel eens lunchen bij Il Gusto in de Boterhoek (iets van de Hoofdstraat af) maar daar ben ik al een tijd niet geweest. Ook daar was het eten wel errug lekker.

Waar kun je genieten van een high tea?
Ook dit kun je bij de Koren doen. Bij het Boshuys bieden ze ook high tea’s aan, en beiden smaken heerlijk!

Waar ga je naar de kapper?
In de Boterhoek zit een Brainwash en een Team Kapsalon vlak naast elkaar. Ikzelf vertrouw de Brainwash niet, ze hebben mijn boblijn eens helemaal verpest! De Team Kapsalon daarentegen is erg professioneel, ze kapsters weten wat ze doen en als iets niet goed is voor je haar, gaat het ook niet gebeuren.

Waar laat je je nagels doen?
Ik ben nog nooit naar een nagelsalon geweest! Niet in Best, maar ook niet ergens anders. Als je graag een nagelsalon wilt bezoeken, heb je meer aan google dan aan mij.

Welk hotel raad je aan?
Vanaf de snelweg kun je een NH Hotel zien staan, het heeft 3 sterren en met NH hotels in andere steden heb ik goede ervaringen. Ik ben ook hier nog nooit geweest, dus verder kan ik er ook weinig over zeggen.

Ben jij weleens in Best geweest?

Hi! Ik ben Tess, een blogger van het eerste uur. Trendhunters.nl is m'n uit de hand gelopen hobby. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik al mijn interieur inspiratie vandaan haal en koop het liefst alles secondhand. De categorie reizen is ontstaan tijdens mijn studententijd, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik ben inmiddels afgestudeerd, maar Trendhunters bestaat nog steeds!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.