Travel,  Travel

Bestemming: Seattle


Space Needle
Bij een bezoek aan Seattle, is een must see een bezoek aan de Space Needle. Dit markante gebouw, gebouwd voor de World’s Fair van 1962, biedt een prachtig uitzicht over de stad. Op heldere dagen kun je zelfs Mount Rainier, de zus van Mount St Helens zien. De toren is een belangrijke mijlpaal voor de Noord-West kust van de Verenigde Staten en een symbool van Seattle. De Space Needle is 184 meter hoog, 42 meter breed op het breedste punt en weegt 9550 ton. In de “roterende schijf” is een restaurant gevestigd: The Skycity restaurant.

Chihuly Garden and Glass
De nieuwste attractie in Seattle is Chihuly Garden and Glass, gelegen vlak naast de Space Needle. Het is mogelijk om een combi-ticket te kopen voor $53 per persoon. Het werk van Dale Chihuly is groot, kleurrijk, over de top en prachtig neergezet in een donkere kamer, een glazen kas en buiten in de tuin. Het werk is zeer fotogeniek en charismatisch.


Tillicum Island
Maak een korte cruise naar Blake Island waar je een culturele ervaring bij de Salish stammen zullen vinden. Ze leefden rond 1800 in Seattle en leefden voornamelijk van de visserij en de jacht. Dit park zal alles over de geschiedenis en het leven vertellen. In de Erfgoed kamer zijn vele snijwerk objecten om dergelijke maskers en totempalen mee te maken te vinden. Je krijgt ook te zien hoe ze hun zalm bereiden. Gedurende de dag zijn er verschillende shows te bezoeken.


EMP
Het moet eruit zien als een kapotte gitaar, maar ‘hart’ en ‘lang’ zijn de termen die ook worden gebruikt om dit muziek museum omschrijven. Bedacht door Paul Allen, die betaalde $240.000.000 om dit unieke gebouw te creëren door ontwerper Frank Ghery, dit museum neemt je mee door de geschiedenis van de muziek. Er zijn bijna 80.000 artefacten, waaronder foto’s, audio-archieven, kostuums en muziekinstrumenten van uitzonderlijke kunstenaars. De tentoonstelling laat zien hoe muzikanten, zoals Jimi Hendrix, Soundgarden, Nirvana, Pearl Jam, Screaming Trees en anderen de basis hebben gevormd. Het restaurant ‘Draaischijf’ serveert lokale gerechten en in de Liquid Lounge is er een bar en worden concerten gehouden.


Pike Place Market
Pike Place Market is gelegen in het centrum van Seattle. Het opende in 1908 om de consument direct in contact te brengen met de producent. Filialen van ketens zijn niet welkom en alle winkels en kraampjes moeten zich houden aan hun oorspronkelijke concept. Starbucks begon zelfs van hier. Voor een complete ervaring kun je je aansluiten bij een van de begeleide wandeltochten georganiseerd door Seattle Food Tours vanaf $40.

Pioneer Square
Pioneer Square is het historische centrum van de stad, waar de eerste pioniers vestigden. De Pioneer Square-Skid Road Historic District is ook opgenomen in het National Register van historische plaatsen. Je zult galerijen, cafes, boekhandels, en een gedeelte van de Klondike Gold Rush National Historical Park vinden. The Underground Tour betekent dat je letterlijk onder de oudste wijk: Pioneer Square wandelt. Toen ze de stad herbouwd hadden na de brand ramp in 1889, besloten ze om de straat te verhogen naar de eerste verdieping van de gebouwen.


Waterfront
Seattle biedt een mooie wandeling langs de waterkant en in het bijzonder langs Pier 59. De oude kades van dit hout-paradijs werden omgetoverd tot een waar toeristische centrum! Hoogtepunten zijn het Seattle Aquarium, Myrtle Edwards Park, Olympic Sculpture Park, twee dokken voor cruiseschepen, de veerbootterminal, speeltuinen, restaurants, winkels, fietspaden, stijgers voor boten, en een spectaculair uitzicht op de Puget Sound! Het Ferris Wheel is gelegen aan Pier 57. Wanneer je in het reuzenrad zit, kun je genieten van een adembenemend uitzicht op de omgeving, zoals de skyline van Seattle, Mt. Rainier, de Olympic Mountains en Elliot Bay.


Vlucht boven Lake Union
Stap in de stoel van de co-piloot, en vlieg langs een van de mooiste stadsgezichten van Amerika! De Scenic Seattle vlucht vertrekt vanaf Lake Union en brengt je in een watervliegtuig op tour rond de Emerald City en over zijn ongerepte meren en baaien.
Union Lake is uitgegroeid tot een trendy wijk. Voor de echte fans is er een woonboot tour. Bovendien kun je op Lake Union het Gas Works Park met een bizar landschap vinden. De gashouder voor Seattle was jarenlang een lelijk stukje industrieel afval, maar het park is zeer populair vanwege het prachtige uitzicht op de binnenstad en Lake Union met jachten en watervliegtuigen.


30 Wijken
Seattle is een stad met een relatief kleine binnenstad, omringd door ten minste zeven heuvels, met dertig buurten, allen met hun eigen karakter. Ballard en Fremont, zijn de meest bekende wijken gelegen in het noorden. Belltown, ligt vrijwel naast Pike Place Market, is de opkomende wijk. Er zijn boetieks, trendy restaurants en diverse terrassen. Een van de beroemdste en beste in de omgeving is de Flying Fish.


Shoppen
Wanneer je winkelt in Seattle, kun je kiezen uit vele wereldwijde ketens zoals Nordstrom en Macy’s aan designer winkels in de binnenstad of de chique onafhankelijke boetieks in Queen Anne en Belltown. Chinatown is de plek waar je speciale Aziatische artikelen kunt kopen en in Capitol Hill, Pike Place Market, Waterfront, heb je een enorme keuze aan eten en drinken, zoals gerookte zalm, goede koffie, chocolade en lekker, en lokaal geproduceerde jam.

Ben jij al eerder in Seattle geweest of zou je er graag naartoe willen? Welke andere steden zou je graag willen bezoeken?

Hi! Ik ben Tess, een blogger van het eerste uur. Trendhunters.nl is m'n uit de hand gelopen hobby. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik al mijn interieur inspiratie vandaan haal en koop het liefst alles secondhand. De categorie reizen is ontstaan tijdens mijn studententijd, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik ben inmiddels afgestudeerd, maar Trendhunters bestaat nog steeds!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.