kledingkast inloopkast eiland
Home,  Travel

Interieur: DIY walk in closet eiland

We kennen allemaal het keukeneiland, maar ik droom liever over een walk in closet eiland. Geen tafel in het midden van je kledingkamer, maar een combinatie van kastjes en een groot blad. De walk in closet eilanden op inspiratie-forum Pinterest zijn allemaal ver boven mijn budget. Dus ik ging op zoek naar een Ikea hack om je eigen low budget walk in closet eiland te bouwen.

kledingkast inloopkast eiland

kledingkast inloopkast eiland

Walk in closet Eiland | Ikea hack

Wat hebben we nodig

  • IKEA 3x Kallax open kast 2×2 hoogglans wit | €74,85
  • IKEA 3x Metalen poten (set van 4) | €30
  • IKEA 2x Kallax lade blok hoogglans wit | €40
  • IKEA 2x Knoppen (set van 2) | €5,98

Totaal kosten €150,83

Hoe bouw je een eigen walk in closet eiland?

1.) Zet de ombouw van de 3 Kallax open kasten in elkaar. Het is echt schrikbarend eenvoudig, vooral voor IKEA, maar als je snel gefrustreerd raakt, koop dan een vriend om met pizza of huur iemand in om het voor je te doen.

2.) Zet de poten onder de kasten. Dit deel is lastiger omdat de schappen geen vooraf gemaakte gaten hebben voor poten. Gebruik hiervoor zeker een boor en vraag eventueel een handige man.

3.) Schik de planken. Je kunt de planken er los in zetten, waardoor je ze later ook nog ergens anders in huis kunt gebruiken.

4.) Voeg een top blad toe. Oke, als je dus een top blad wilt kopen voor op je walk in closet eiland, denk dan even 3000 keer na. Een stuk marmer kost al gauw bijna 1000 euro! Iets goedkoper is graniet, maar dan ben je nog honderden euro’s kwijt. Zelfs voor nep-marmer moet je een dikke portemonnee hebben. Dus we laten in deze DIY een mooi top blad even zitten. [..EDIT: Ik vond een marmer interieur sticker bij de Karwei..]

5.) Decoreer je walk in closet eiland. Dit mag je absoluut niet overslaan om van een goedkope IKEA kast naar een high class eiland te gaan. Neem een stapel mooie fashion boeken, een dienblad, verse bloemen, een sieraden houder en een set kaarsen. Al deze kleine items geven je walk in closet eiland stijl!

Eind resultaat

kledingkast inloopkast eiland

Niet iedereen heeft geluk met een walk in closet, maar je kunt dit kasteneiland ook ergens anders in huis gebruiken. Waar zou jij dit eiland neerzetten?

Hi! Ik ben Tess, een blogger van het eerste uur. Trendhunters.nl is m'n uit de hand gelopen hobby. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik al mijn interieur inspiratie vandaan haal en koop het liefst alles secondhand. De categorie reizen is ontstaan tijdens mijn studententijd, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik ben inmiddels afgestudeerd, maar Trendhunters bestaat nog steeds!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.