Travel,  Travel

Reizen: Jungle Book’s Mowgli bestaat echt

Wie kent hem niet, de held van auteur Rudyard Kipling in Jungle Book. Maar Mowgli bestaat echt! Het Franse meisje Tippi Degré groeide op in Afrika. Als dochter van fotografen duo Alain Degré en Sylvie Robert reisde ze door verschillende Afrikaanse landen en maakte ze vrienden met de wilde dieren.

Haar dagelijkse leven bestond uit vechten met de apen om haar flesje niet te laten afpakken, zei haar moeder. Ze raakte ook bevriend met velen dieren. Olifant Abu zag ze als haar broer en ze was voor geen enkel wild dier bang.


Tippi, leeftijd anderhalf, drinkend uit haar fles onder een kudde olifanten in Okavango Moerassen, Botswana


Cindy de baviaan in Namibië wordt gestreeld door het kind


Tippi rust op de slurf van Abu de 34-jarige olifant in Okavango Moerassen, Botswana voordat ze hem meeneemt op een uitstapje


Tippi rijdend op Abu’s nek als hij zijn kudde leidt in Okavango Moerassen, Botswana


De olifant noemt ze haar broer, en de luipaard is haar beste vriend


Tippi zit op 6-jarige leeftijd met J&B, een tamme volwassen luipaard in Namibië


Een met de natuur, Tippi met haar armen uitgestrekt op Seabird Island, Afrika


Linda, een getemde struisvogel in Zuid-Afrika neemt Tippi mee voor een ritje op een zonnige dag


Kijkend naar de wereld dat voorbij gaat, relaxend met haar vriend het stokstaartje


Tippi met de San Bosjesmannen uit het noorden van Namibië schiet met pijl en boog

Toen Tippi op 10 jarige leeftijd naar Parijs verhuisde, miste ze haar junglevriendjes enorm. Ze hadden geen ruimte in de flat voor een hond, dus kreeg Tippi een parkiet. Hij ging overal mee naartoe, zelf met de trein vloog hij rechts naast haar, zittend op haar hoofd, of in slaap vallend op haar schouder. Ze hield zoveel van het vogeltje. Het was de enige vriend die ze had.

Nu ze 24 jaar is en studeert, wordt ze geconfronteerd met een andere jungle, het concrete. Maar de herinneringen aan haar tijd in Afrika zijn vastgelegd in een serie interviews en opgeschreven in het boek. Haar verhaal zal altijd leven door de pagina’s. Het is net als het verhaal van Mowgli, maar voor Tippi is het echt waar.

Haar boek is verkrijgbaar via Bol.com

Hi! Ik ben Tess, een blogger van het eerste uur. Trendhunters.nl is m'n uit de hand gelopen hobby. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik al mijn interieur inspiratie vandaan haal en koop het liefst alles secondhand. De categorie reizen is ontstaan tijdens mijn studententijd, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik ben inmiddels afgestudeerd, maar Trendhunters bestaat nog steeds!

22 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.