almelo reisgids
Travel,  Travel

Reizen: Weg in eigen land | Almelo

Almelo reisgids

Ik heb weer heel veel leuke reacties gekregen op mijn oproep voor dit topic ‘Weg in eigen land’. Uit alle mailtjes die ik ontving heb ik deze keer gekozen voor Almelo. Dit is de persoonlijke reisgids van Denise. Ze schrijft samen met een vriendin voor Blogbydeslie.nl

Hoe zou je jouw stad omschrijven voor iemand die er nog nooit is geweest?
Almelo is een middelgrote stad met niet zo heel veel grote winkels, maar met een paar leuke hotspots zoals Preston Palace. Voor een gezellig terrasje kan je hier ook terecht! En het is natuurlijk de stad van de nationaal beroemde quote: ‘Het stoplicht staat op rood, het stoplicht staat op groen, in Almelo is altijd wat te doen!’ (Al valt dat soms vies tegen)

Hoe reis je binnen de stad?
Eigenlijk pak ik altijd de fiets. Maar nu ik een studenten OV heb pak ik ook wel eens de bus.

Wat is de belangrijkste winkelstraat en wat zijn daar jouw favoriete winkels?
In de grote straat vind je onder andere de HEMA, Only en Vero Moda. Winkels die ik graag bezoek!

Zijn er ook warenhuizen?
Nee, tenzij je de HEMA een warenhuis noemt, haha.

Waar kun je de fashion crowd spotten?
Ik denk dat je daarvoor het best een terrasje (Nielz) op het Marktplein kan pakken. Daar lopen veel meiden langs die wel weten hoe je je moet kleden!

Waar ontmoet je de mannen? (voor mijn single lezers)
Het Amaliaplein is hèt uitgaansplein in Almelo. Hier vind je mensen van alle leeftijden, dus vast ook genoeg mannen!

De leukste bar?
Ik vind Willem de 4e op het Amalia heel leuk om een drankje te drinken met vriendinnen.

De coolste club?
Eerlijk? Ik vind uitgaan in Almelo niet zo heel leuk. Maar ik denk dat het ook te maken heeft met de mensen die er komen (of is het heel fout als ik dit zeg haha). Je hebt Crazy Frog dat geloof ik 16+ is, en een club die net nieuw is heet geloof ik Ibiza, maar daar moet je 21+ voor zijn. Voor de 18+ onder ons (zoals ik, 19), heb je dus niet heel erg veel.

Welke toeristische plek in je stad zou je zelf bezoeken?
Preston Palace vind ik erg leuk! Het is behoorlijk prijzig, maar als je toch een bezoekje brengt aan Almelo zou ik dat zeker niet overslaan. Het zwembad is heel leuk en de indoorattracties zijn ook zeker een bezoekje waard!

Wat moet ik mee terug nemen uit jouw stad?
De fabriek van Bolletje zit in Almelo. In de stad zit dan ook een heel schattig winkeltje van Bolletje!

Welke grap moet niemand maken in jouw stad?
Ik word een beetje moe van die ‘OOOOOOO’ die mensen altijd nadoen als ik zeg dat ik uit Almelo kom. Zo(ooo) niet origineel meer, haha! Maar opzich kan ik overal wel tegen!

Wat is de beste manier om een complete ervaring te hebben in jouw stad?
Eerst een gezellige middag beleven in Preston Palace, ’s avonds naar een wedstrijd van Heracles en daarna wat drinken op het Amaliaplein! 🙂

Waar vind je typisch eten voor jouw stad en wat als je gezond wilt eten?
Eigenlijk heeft Almelo niet echt typisch eten. Behalve Bolletje dan, maar dat kan je door het hele lang wel krijgen en krijg je niet echt in restaurantjes.

Waar ga je heen om de drukke stad te ontsnappen?
Naar mijn huis, haha! 😉

Wat is je favoriete restaurant?
Hij zit er al een tijdje, maar toch ging ik er een paar weken terug pas voor het eerst eten. DOC ’19. Dit restaurant zit een beetje buiten het centrum, maar is ontzettend gezellig. Het eten is er heel goed en de bediening is heel gezellig en gastvrij!

Waar ga je het liefst lunchen met vrienden?
Ik vind Nielz een heel leuk restaurant om te lunchen!

Waar kun je genieten van een high tea?
Ook kan je bij Nielz terecht voor een high tea. Net als bij Onwijz trouwens, maar dat hoort bij elkaar.

Waar ga je naar de kapper?
Wij hebben een kapster aan huis. Luxe hè!

Welk hotel raad je aan?
Theaterhotel is een heel leuk hotel om te slapen. Ook het oude huis van bewaring is een leuke ervaring om te slapen. Al zou ik daar niet zo snel met kinderen heen gaan, omdat het een beetje in ‘de straat met de rode lampjes’ zit.

Ben jij weleens in Almelo geweest?

Hi! Ik ben Tess, een blogger van het eerste uur. Trendhunters.nl is m'n uit de hand gelopen hobby. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik al mijn interieur inspiratie vandaan haal en koop het liefst alles secondhand. De categorie reizen is ontstaan tijdens mijn studententijd, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik ben inmiddels afgestudeerd, maar Trendhunters bestaat nog steeds!

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.