Food & Drinks,  Travel

Eenvoudige manieren om gezond te eten dit voorjaar

Nu dat de lente hier is, verruilen we de warme lagen voor wat lichtere kleding. Ik weet niet hoe het bij jou is, maar deze tijd van het jaar is echt moeilijk voor mij. Ik probeer weer in mijn lente/zomer collectie te passen, maar laten we zeggen dat het niet overal zo perfect meer past. Als jij ook op zoek bent naar een aantal gezonde keuzes om te maken dit seizoen, dan zijn hier een paar manieren waarop je dan kunt laten gebeuren – en je er echt aan houden.

Begin de ochtend goed

Suikerhoudende koffie en een croissant kunnen heerlijk smaken, maar ze zijn niet echt goed om ’s ochtends een goede actieve start te maken. Zie je lichaam als een machine. Als je iets vol met energie en gezonde ingrediënten er in gooit, dan gaat het betere draaien.

Niet meteen stoppen met slechts het overslaan van een dag gezond eten

Dus je gleed uit en maakte een paar ongezonde keuzes – dat betekent niet dat het hele dieet is verpest. Ik ben nog nooit een fan van restrictieve diëten geweest die snel resultaat leveren. Waarom niet? Omdat je je er niet aan kunt houden, en wanneer je besluit dat het genoeg is geweest, dan krijg je je oude gewicht weer terug.

Leer wat de triggers zijn

Het hebben van een slechte dag en een dag niet bezig zijn met je dieet gaat gebeuren. Het belangrijkste is het leren van dit gedrag en leren wat jou aanzet tot dit gedrag. Had je een echt stressvolle dag op het werk? Had je een meningsverschil met iemand? Onontkoombare menstruele hunkeren? Leer wat deze triggers zijn zo ben je voorbereid op de volgende keer. In plaats van te denken: “Hoe dan ook, ik had een slechte dag, ik verdien deze traktatie,” neem je frustraties mee naar een training of zoek een goede vriend op voor een praatje met groene thee. Je zult blij zijn dat je dat deed.

Hoe ben jij van plan gezonder te eten dit seizoen?

Hi! Ik ben Tess, een blogger van het eerste uur. Trendhunters.nl is m'n uit de hand gelopen hobby. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik al mijn interieur inspiratie vandaan haal en koop het liefst alles secondhand. De categorie reizen is ontstaan tijdens mijn studententijd, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik ben inmiddels afgestudeerd, maar Trendhunters bestaat nog steeds!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.