Beauty,  Huidverzorging

What to do: Cellulitis

00242442
Cellulitis! Een veel voorkomend probleem bij vrouwen, zo’n negentig procent van de vrouwen krijgt er ooit mee te maken. Hoe komt het eigenlijk dat we cellulitis hebben en wat kunnen we er tegen doen?

Veel mensen dat cellulitis alleen voorkomt bij vrouwen met overgewicht maar niets is minder waar. Cellulitis kan voorkomen bij iedereen dik, dun, jong of oud. Leeftijd en gewicht spelen hierbij geen rol. Cellulitis word vaak veroorzaakt door ophopingen van vet, vocht en afvalstoffen en kan je herkennen aan de bobbeltjes en putjes die zich voornamelijk vormen op de bovenbenen, billen en de heupen. Maar nu je weet wat het is wil je het natuurlijk voorkomen of juist zorgen dat het weggaat. Gelukkig kan je hier zelf een hoop aan doen!

De belangrijkste oorzaken van cellulitis zijn weinig beweging en slechte eetgewoontes. Ook roken brengt veel schade toe aan de huid. Verder is het heel erg belangrijk om veel te drinken, ongeveer anderhalve liter per dag.

De volgende dingen kun je beter laten staan:
– Koffie en alcohol
– Roken
– Sauzen uit pakjes en potjes
– Gefrituurde voedingsmiddelen
– Bewerkte groenten

Mocht gezond eten en genoeg beweging nou niet het gewenste effect hebben dan zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan massages die het bindweefsel losmaakt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.