Designer,  Fashion

Chanel Commercial met Marilyn Monroe

Mijn favoriete merk, mijn favoriete parfum en mijn favoriete Hollywood diva zijn samen te zien in een nieuwe campagne dit najaar. Marilyn Monroe giechelt als ze een verslaggever vertelt: “het is de waarheid”, ze droeg alleen Chanel No.5 in bed. Met behulp van gearchiveerde beelden en een pas ontdekte audio-opname in 1960, heeft Chanel de iconische blonde benoemd als het nieuwe gezicht van haar al even iconische parfum, eenenvijftig jaar na haar dood.

“Weet je, ze stellen me vragen. Een voorbeeld, wat draag je naar bed, een pyjamajasje, een pyjamabroek, een nachtjapon? Dus ik zei: Chanel No.5, want dat is de waarheid.” zei Monroe tegen Georges Belmont voor de Franse Marie Claire. Volgens de campagne, wordt Monroe gehoord over haar bedtijd rituelen die voor het eerste gepubliceerd waren in het tijdschrift Life op 7 april 1952, toen ze slechts 26 jaar oud was.

Chanel zal ook een printcampagne uitrollen met Monroe later dit najaar, met de ster in haar hoogtijdagen als zij poseert met een fles Chanel No.5 uit het archief van Ed Feingersh. Monroe is de opvolger van Brad Pitt, die $7 miljoen werd betaald voor zijn diensten voor het merk. De Chanel No.5 parfum, lang beschouwd als een parfum klassieker, werd voor het eerst geïntroduceerd in 1921. Op het moment zei Gabrielle Chanel over de geur: “Ik wil een vrouwen geur die ruikt naar een vrouw.”

Er is nergens bekend of Chanel Monroe’s vertrouwen betaald voor het gebruik van haar beeltenis. Monroe ontvangt een extra impuls van belang in de commerciële popcultuur. In oktober vorig jaar bracht MAC cosmetica een reeks van Monroe geïnspireerde make-up uit. En in februari rolde Macy’s een assortiment uit van kinderkleding geïnspireerd door het Hollywood-icoon.

Hoe vind jij de nieuwe Chanel campagne?

Hi! Ik ben Tess, een blogger van het eerste uur. Trendhunters.nl is m'n uit de hand gelopen hobby. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik al mijn interieur inspiratie vandaan haal en koop het liefst alles secondhand. De categorie reizen is ontstaan tijdens mijn studententijd, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik ben inmiddels afgestudeerd, maar Trendhunters bestaat nog steeds!

10 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.