Travel

De leukste kerstfilms

Ben je van plan om deze kerst lekker thuis te blijven of heb je een lange vakantie waarin je genoeg tijd hebt, dan zit het er dik in dat je op de bank beland met een kop warme chocolademelk en natuurlijk niet te missen; de kerstfilms! Om alvast een beetje in de kerststemming te komen heb ik wat leuke films op een rijtje gezet om te kijken in de kerstvakantie.

Home alone
1. Home alone 1 & 2
De kerstfilms die ik elke kerstvakantie weer opnieuw kijk zijn de eerste twee home alone films. De films gaat over Kevin McCallister en zijn familie. Op kerst weet Kevin het altijd voor elkaar te zijn om alleen te zijn. In de eerste film vergeet zijn familie als ze naar Parijs gaan en zit Kevin met kerst alleen thuis, waar hij de tijd van zijn leven heeft, todat de inbrekers Marv en Harry opduiken. In Home Alone 2 weet Kevin het weer voor elkaar te krijgen om alleen te zijn als hij in het verkeerde vliegtuig stapt en in plaats van in Miami in New York terecht komt. Natuurlijk duiken Harry en Marv -die net zijn ontsnapt uit de gevangenis- ook op in New York.

The Grinch
2. The Grinch
In een sneeuwvlok ligt het magische land van de Who’s, een volkje dat houdt van Kerstmis en feest vieren. Maar bovenop de berg leeft de ‘Grinch’, een oude knorpot die de kerstdagen haat en alleen maar wraak wil nemen op diegenen die hem kwaad hebben gedaan. Op kerstavond besluit hij naar het dorp af te zakken, vermomd als de kerstman, en de cadeautjes en kerstversieringen te stelen. De kleine Cindy Lou Who kan niet begrijpen dat iemand zo stout kan zijn en probeert contact te zoeken met de ‘Grinch’.

the holiday
3. The Holiday
The Holiday gaat over twee vrouwen met compleet verschillende levens. Amanda is een drukke vrouw uit Los Angeles en Iris is een Engelse met een baan bij de The Daily Telegraph. Doordat haar vriend haar bedrogen heeft gaat Amanda op zoek naar manier om er even tussenuit te gaan. Ook Iris is klaar met de liefde en wil even weg uit haar vertrouwde leven. Wanneer ze elkaar online ontmoeten, besluiten ze voor een periode van twee weken van huis en leven te wisselen. Beiden ontmoeten iemand, maar de dilemma’s zijn nog niet voorbij.

Bad Santa
4. Bad santa
Twee dieven, genaamd Willie en Marcus zijn op een roadtrip langs verschillende warenhuizen waar ze verkleed hun opwachting maken als de Kerstman en één van zijn elfen. Maar in plaats van kerstsfeer te verspreiden, gebruiken ze hun vermomming om de warenhuizen te bestelen. Willies huis wordt doorzocht door de plaatselijke politie, en besluit vervolgens om in het huis van een jonge tiener in te trekken. Dit kind is al enige tijd verwaarloosd achtergebleven in een dure villa, samen met zijn dementerende oma. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt het de dieven echter moeilijk gemaakt wanneer deze jongen hen de echte betekenis van het Kerstfeest leert kennen.

The parent trap
5. The Parent Trap
De identieke tweeling Annie en Hallie worden vlak na hun geboorte van elkaar gescheiden, doordat hun ouders uit elkaar gaan. Annie gaat bij haar moeder in Londen wonen en Hallie bij haar vader in Californië. De tweeling weet van elkaars bestaan niet af.
Na ruim 11 jaar ontmoeten de twee elkaar bij toeval op een zomerkamp. Ze besluiten van identiteit te ruilen, waardoor Annie haar vader en Hallie haar moeder leert kennen. Wanneer hun vader wil gaan trouwen met een veel jongere vrouw, besluit de tweeling om er alles aan te doen om hun ouders weer bij elkaar te krijgen.

santa clause
6. The Santa Clause
In The Santa Clause speelt Tim Allen Scott Calvin, vader van een zoon Charlie. Hij is gescheiden van zijn vrouw en doet er alles aan om wat meer tijd met zijn zoon door te kunnen en mogen brengen. Op kerstavond, wanneer Charlie bij zijn vader is, worden ze wakker gemaakt door een geluid op het dak. Scott schreeuwt wat de man op het dak doet. Deze schrikt hier zo erg van dat hij van het dak valt en overlijdt. De man blijkt de Kerstman te zijn geweest. Na enkele momenten verdwijnt de man, maar zijn pak blijft achter. Charlie en Scott zien vervolgens een ladder staan en klimmen op het dak. Daar treffen ze een slee aan met 8 rendieren. Na aandringen van Charlie trekt Scott het pak aan en klimmen ze in de slee en al snel zijn ze cadeautjes rond aan het brengen met de slee van de Kerstman. De laatste stop die ze maken, blijkt al snel op de Noordpool te zijn. Daar wordt Scott verteld dat hij de nieuwe Kerstman is geworden. Omdat dit natuurlijk voor de meesten ongelofelijk is, gaan Scott en Charlie heel wat problemen tegemoet.

Fred clause
7. Fred Claus
Fred Claus is de broer van Nicholas Claus (de kerstman) en is altijd het zwarte schaap van de familie geweest. Als Fred aan lager wal raakt besluit Nicholas hem te helpen door hem in zijn speelgoedatelier te laten werken. Hierdoor brengt hij echter onbedoeld Kerstmis in gevaar.

The family man
8. The Family Man
De steenrijke yup Jack Campbell heeft het prima voor elkaar. Hij heeft een ruim luxe appartement, een supersnelle Ferrari, gigantisch veel geld en hij is nog steeds vrijgezel. Dan wordt hij op een ochtend gewekt door… zijn hond, zijn twee kinderen en zijn vrouw in hun doodnormale huis in een heel gewone buurt. Alles is plotseling anders, heel kleinburgerlijk. Zijn appartement is opeens niet meer van hem, en op zijn werk hebben ze nog nooit van hem gehoord. Onverwachts voor hem blijkt echter dat het familieleven ook zijn aantrekkelijke kanten heeft: liefde, romantiek, gezelligheid en humor. Hij krijgt hier meer dan zijn deel van en begint zich al af te vragen of hij wel terug wil naar zijn oude vertrouwde snelle zakenwereld.

Elf
9. Elf
Een jongetje wordt door de kerstman geadopteerd en opgevoed tussen de elfjes op de Noordpool nadat hij per ongeluk in zijn zak met kadootjes terecht is gekomen. Jaren later zorgt de inmiddels volwassen man door zijn lengte voor problemen tussen de andere elfen. Hij besluit terug te gaan naar de mensenwereld om zijn echte vader te zoeken.
In de mensenwereld kijkt iedereen hem raar aan, hij denkt namelijk dat hij een elf is, en hij kent de mensenwereld helemaal niet. Zijn vader vindt dat hij nou eens dat pakje uit moet trekken.

Bridget Jones
10. Bridget Jones’s Diary
Als ze 32 is geworden komt ze erachter dat ze nog niet veel heeft bereikt in het leven. Ze rookt, drinkt, is te dik en al eeuwen vrijgezel. Ze besluit een andere wending aan haar leven te geven, want alles en iedereen om haar heen heeft een perfect leven. Ze besluit te stoppen met drinken, roken en de vent van haar dromen tegen te komen. Haar belevingen houdt ze vanaf die dag bij in een dagboek.

Hi! Ik ben Tess, een blogger van het eerste uur. Trendhunters.nl is m'n uit de hand gelopen hobby. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik al mijn interieur inspiratie vandaan haal en koop het liefst alles secondhand. De categorie reizen is ontstaan tijdens mijn studententijd, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik ben inmiddels afgestudeerd, maar Trendhunters bestaat nog steeds!

8 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.