Home

Word een meester in Zweedse kleuren

Eerder schreef ik een artikel over een Zweedse verf in Zweedse kleuren. Ik knapte een aantal plantenbakken en de tuintafel op met een diepzwarte beits van Moose Färg.

In mijn tuin zie je een combinatie van warm douglas hout en zwart. Ik vind persoonlijk zwart een prachtige basis om mooie paarse, roze en witte bloemen uit te laten komen. De zwarte kleur van Moose Farg was hier perfect voor!

Maar wil je echt meester worden in het Zweedse kleuren pallet? Lees dan gauw verder.

Kies de juiste kleur: gebruik je huis en omgeving als gids

Huis

Kies een aanvulling op kleuren die al in je huis aanwezig zijn, zoals een honingtint op cederhouten dakspanen, rood op een bakstenen fundering of grijs op een stenen stoep.

Buurt

Onderzoek de andere huizen in de buurt. Door je huis in tropische turkoois te schilderen tussen een zee van grijs en beige, zal het opvallen – op een slechte manier. Een gedempt blauw of groen zou beter passen, maar het toch onderscheiden.

Landschap

Speel met de natuur. Lichtgroen, bijvoorbeeld, zou de juiste kleur kunnen zijn voor een eigendom tussen de bomen en zonovergoten schaduw, terwijl schemerig oker een aanvulling zou zijn op de door de zon verschroeide woestijnen van het zuidwesten.

Weer

Hoe verder je naar het zuiden gaat, hoe intenser de zon. Gebruik dus heldere, verzadigde kleuren die niet vervaagd lijken in het harde licht. In winterse noordelijke klimaten, waar het landschap een groot deel van het jaar bladloos is en de lucht een groot deel van het jaar grijs is, heersen koelere tinten.

Kleuren combineren

Gebruik een gevarieerd palet om de beste troeven van je huis naar voren te halen of om interesse te wekken voor anders eenvoudige gevels. Hier is hoe:

Denk aan de componenten

Zie je huis als de som van drie delen: het lichaam (beplating), de bekleding (raam- en deurkozijnen, boeiboorden) en de beweegbare elementen (ramen, deuren en luiken). Geef elk onderdeel zijn eigen kleur. Toegangsdeuren in een aparte accentkleur geven de gevel dramatiek.

Markeer niveaus en texturen

Een verandering in de gevelbeplating van bijvoorbeeld dakspanen op de eerste verdieping naar dakpannen op de tweede verdieping of in de gevels, is een uitnodiging om een ​​andere basiskleur te introduceren. Accentkleuren kunnen ook strepen, vakwerk en andere decoratieve versiering zijn, zoals de draaiingen op de dakrandbeugels die hierboven te zien zijn.

Maak goed gebruik van donker en licht. Donkere kleuren worden als zwaar ervaren, dus ze werken goed op een fundering of een lager gelegen verdieping om een ​​huis aan de grond te verankeren. Lichtere tinten op een bovenste verdieping trekken de aandacht en laten het dak en de schaduwrijke dakranden uitkomen.

Test online

Gebruik kleurkiezers van een merk om een ​​foto van je huis naast de stalen te houden om een ​​wenselijk schema te maken. Maar voordat je in liters investeert, bestel een kleurstaal en hou ze tegen het huis of elemenet om er zeker van te zijn dat je tevreden bent met de tinten.

Hi! Ik ben Tess, een blogger van het eerste uur. Trendhunters.nl is m'n uit de hand gelopen hobby. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik al mijn interieur inspiratie vandaan haal en koop het liefst alles secondhand. De categorie reizen is ontstaan tijdens mijn studententijd, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik ben inmiddels afgestudeerd, maar Trendhunters bestaat nog steeds!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.