Kledingkast opruimen isolatie corona
Fashion,  Shoppen

5 Tips om je garderobe zonder shoppen opnieuw in te richten in tijden van Corona

Tijdens deze quarantainetijd was ik bang voor het idee om te veel dagen met mezelf en mijn gedachten door te brengen. Natuurlijk is het instinct om altijd bezig te zijn, actief en productief te zijn en de volledige stilte te vermijden. Maar op de een of andere manier lieten de omstandigheden me veel nadenken over de dingen in mijn leven waar ik mee gezegend ben, kleine dingen die me een goed gevoel geven in deze dagen van isolement: de geur van verse was; zelfgemaakte soepen; kristallen glazen; geen make-up dagen; mijn kasjmier vest; mijn favoriete schoonheidsproducten, vers fruit en alles dat veel langzamer loopt.
Creativiteit kan het licht zijn aan het einde van deze tunnel, dus hier zijn een paar ideeën over hoe je je garderobe opnieuw kunt uitvinden zonder te winkelen terwijl je jezelf thuis isoleert.

1.

Om te beginnen: haal alle kleding uit je kast. Kies enkele inspirerende outfitfoto’s van Instagram of Pinterest en probeer ze opnieuw te maken met de stukken die je al in je kast hebt. Dit zal je helpen beseffen dat je items hebt die je misschien niet genoeg draagt, wat erg handig kan zijn, of het zal je helpen een lijst te verfijnen van de stukken die je garderobe mist.

2.

Leg de kleren opzij waarvan je zeker weet dat ze niet meer bij je passen of waar je niet meer van houdt. Kies een schone achtergrond om ze te fotograferen en maak ze klaar om te verkopen. Je kunt veel online platforms vinden waar je je nog mooie items makkelijk kunt verkopen. Ik gebruik zelf graag Vinted of United Wardrobe

3.

Reorganiseer je basics: jeans, tops en t-shirts zijn gemakkelijker te zien als ze op kleur in je kast liggen, of op de juiste manier zijn opgevouwen en opgeborgen in de Marie Kondo-stijl.

4.

Geef je kleding een tweede kans met behulp van een kleermaker. Misschien heb je een te lange broek en heb je nooit de tijd gehad om ze om te zoomen, of misschien heb je een spijkerbroek die je niet meer draagt en die in een korte broek kan worden veranderd. Dit is een goed moment om al deze stukken aan te laten passen.

5.

Maak de overgang van winter naar lente met al je kledingstukken, vooral schoenen, en creëer aanpasbare outfits voor veranderende weersomstandigheden van seizoen tot seizoen, en in deze tijd van het jaar, zelfs de hele dag door. Berg je dikke wintertruien op in een vaccuumzak of in een box en maak je kast klaar voor het voorjaar.

Leg de kledingstukken die je wilt houden terug in je kast. Geef je schoenen een mooie plek en berg de boxen met winterkleding elders op. Wat overblijft is voor de verkoop, voor de kledingbank of een ander goed doel.

Wat doe jij het liefst als je zoveel thuis bent?

Hi! Ik ben Tess, een blogger van het eerste uur. Trendhunters.nl is m'n uit de hand gelopen hobby. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik al mijn interieur inspiratie vandaan haal en koop het liefst alles secondhand. De categorie reizen is ontstaan tijdens mijn studententijd, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik ben inmiddels afgestudeerd, maar Trendhunters bestaat nog steeds!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.