Fashion,  Runway & Streetstyle,  Trends

Trend: Denim op denim

Sinds Britney en Justin van top-tot-teen in denim verschenen op de 2001 American Music Awards, heeft denim op denim een speciaal plekje in ons hart gekregen. Toch hadden we niet verwacht dat deze stijl een sprong zou maken naar hedendaagse couture, zoals het heeft gedaan op de lente / zomer 2014 catwalk voor luxe merken als Balmain, Jill Stuart, DKNY, en anderen. De stof aan de bovenkant en de onderkant dragen, ook wel bekend als de Canadese Tuxedo, stond lang op de lijst van modemissers, maar nu begint de stijl-sfeer er meer ‘chic’ en ’trendy’ uit te zien in plaats van gedateerd en oubollig. Wil je ook een poging wagen tot de Canadese Tuxedo, neem de volgende tips mee in je styling van denim op denim.

trend-Denim-on-denim

1. Probeer patronen

Kies een denim blouse met een patroon om de look speels te houden. Je kunt ook kiezen voor een spijkerbroek met een patroon of ontwerp.

2. Kijk naar de jaren ’90

Aangezien alles-van-denim een gevolg is van style heropleving in de jaren ’90, rock de look met stukken die overeenkomen met dat decennium. Zoals crop tops, de tuinbroek, en mini-rokjes.

3. Voeg een coole jas toe

Omdat denim een veelzijdige en neutrale stof is, kun je creatief zijn met de accessorizing. Voeg een jas toe dat een statement maakt, zoals een felgekleurde jas met een beetje attitude.

4. Mix je wassingen

Mixen en matchen tinten denim is volledig onderdeel van de trend. De meeste stijl sterren geven voorkeur aan een donkere wassing aan de onderkant en een lichtere chambray overhemd of jas aan de bovenkant.

5. Je overhemd instoppen

De eenvoudigste manier om de Canadese Tuxedo of simpelweg denim op denim te dragen is door het instoppen van je overhemd in je broek met een paar plooien. Een denim oxford stijl overhemd in een boyfriend jeans of skinny jeans is een goed voorbeeld. Het zorgt voor een stoere look. Draag het samen met een paar loafers of met hoge hakken.

Wat is jouw favoriete denim on denim look?

Hi! Ik ben Tess, een blogger van het eerste uur. Trendhunters.nl is m'n uit de hand gelopen hobby. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik al mijn interieur inspiratie vandaan haal en koop het liefst alles secondhand. De categorie reizen is ontstaan tijdens mijn studententijd, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik ben inmiddels afgestudeerd, maar Trendhunters bestaat nog steeds!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.