muurvuller action

Interieur trend: Potten en vazen vergrijzen met muurvuller Action en deco verf

Muurvuller is een product dat je niet snel zou gebruiken om je woondecoratie mee te verven, maar het gebeurt steeds vaker. Potten, vazen, kandelaars, lampen en decoratie voor in huis vergrijzen. Door een dikke pasta laag in combinatie met koffiedik aan te brengen over de woondecoratie krijgt het een oude uitstraling. Met een decoratie verf kan de kleur nog worden aangepast. Ik ging op zoek naar de mooiste woondecoratie, bewerkt met muurvuller Action en deco verf. Heb je inmiddels een mooie kruiklamp bewerkt, dan hoort daar natuurlijk een pet model lampenkap bij.DIY

Pak je voorwerp en smeren maar zo uit het potje muurvuller Action. Experimenteer met dik, ruig en glad. Bedenk wel dat het snel hard wordt. Enige snelheid is geboden en je kan het ook met natte handen vochtig maken om het wat soepel te houden. Wanneer je voorwerp helemaal is ingesmeerd met muurvuller kun je met het kleuren beginnen. Verven met een kwast en weer wat uitvegen met een doek. Let op, dan kan het zijn dat je het voorwerp wel weer iets gladder maakt. Speel met verschillende tinten voor een natuurlijk effect.

potten bewerkt met muurvuller

Deel dit:

Tessa

Hi! Ik ben Tessa, een 25 jarige fashionaddict uit Harderwijk. Trendhunters.nl is m'n uit de hand gelopen hobby. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik al mijn interieur inspiratie vandaan haal en koop het liefst alles secondhand. De categorie reizen is ontstaan tijdens mijn opleiding HBO toerisme, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik ben inmiddels afgestudeerd en werk met heel veel plezier in een compleet andere wereld, namelijk bij een bank!

145 thoughts to “Interieur trend: Potten en vazen vergrijzen met muurvuller Action en deco verf”

  1. Gelukt! Er is zojuist een e-mail naar je verzonden om je abonnement te bevestigen. Bekijk de e-mail en klik op ‘Volgen bevestigen’ om je in te schrijven.

 1. Hallo beste mensen ,
  Ik heb geen vraag over muurvuller , maar wel over effect verven ,
  Ik heb 2 kandelaars die ik de look wil geven van blauw staal , kan iemand mij misschien vertellen of uitleggen wat ik er voor nodig heb en hoe het werkt?
  B.v,d

  1. Ik heb vandaag een ijzeren vaas behandeld met muurvuller van action
   Ik heb hem nog niet af
   Ik gebruik deco verf van action en voor die bruine aarde tinten te gebruiken kan je ook bruine schoensmeer gebruiken

 2. Hallo Tessa.
  Ik ben zelf al jaren een creabea vrouw. Graag wil ik lid worden om ook creatief met muurvuller aan de slag te gaan. Dank je wel alvast.

 3. Wat leuk zeg om te lezen, ik ben al diverse jaren een muurvuller verslaafde maar lees hier diverse dingen waarvan ik denk gohhh.. Zou ook graag lid willen worden.
  Je creaties zijn prachtig.

 4. Hoi , superleuk de kleuren van de potten. Was zelf al aan de slag gegaan met potten en muurvuller. Heb hier diverse kleuren liggen van de action, maar ik vraag me toch echt af hoe ik moet beginnen met verven, met welke kleur begin ik en hoe verder?? Bedankt alvast!

 5. Wat een leuke tips allemaal……ik wil me ook graag aanmelden als “volgster” .
  Ik knutsel mijn hele leven al maar met muurvuller aan de gang gaan is nieuw voor me
  maar lijkt me heel erg leuk als ik deze resultaten zie. Bedankt Tessa voor het delen hiervan !!

 6. Hallo Tessa,

  Hoe krijg je die potten en die kruik bruin… Ik heb het met koffie drap geprobeerd… maar dat geef alleen wat kruimels… Ik zou graag weten welke kleuren bruin jij gebruikt heb…Of zijn dat foto’s van een winkel.

  1. Gelukt! Er is zojuist een e-mail naar je verzonden om je abonnement te bevestigen. Bekijk de e-mail en klik op ‘Volgen bevestigen’ om je in te schrijven.

  1. Gelukt! Er is zojuist een e-mail naar je verzonden om je abonnement te bevestigen. Bekijk de e-mail en klik op ‘Volgen bevestigen’ om je in te schrijven.

 7. Ik wilde een waterornament voor buiten met de structuur Paint schilderen denkt u dat dat blijft zitten of moet ik het aflakken heel graag antwoord bijvoorbaat dank

  1. Hi Dorrie, ik heb je aangemeld. Je ontvangt nog even een mail die je moet bevestigen, dan is het helemaal in orde en ontvang je als eerste nieuwe artikelen in je inbox.

 8. Kan de koffieprut alleen rechtstreeks op de muurvuller? Of ook wel op de decoverf.
  En ik had een mok gedaan met muurvuller en verf. Toen haarlak eropgespoten voor bescherming. Toen buiten gezet. Blijft niet veel van over. Heb je een goeie tip hiervoor? Heb ook een oude schoen gedaan met een plantje erin. Wil ik wel graag buiten zetten.

  1. Even een vraagje, ik wil graag mijn bloempot buiten zetten,
   Nadat ik het een muurvuller en decoverf heb gebruikt.
   Hoe heet dan de beschermlak om het mooi te doen blijven.

 9. I have watched numerous videos on how to do this technique but I can’t find any instructions in Englis….Texan to be more exact lol! i have seen people rub some sort of power on the item they are working on can you tell me what that is?

 10. Hallo,

  Ik heb een kruiklamp, maar geen lampen kap zoals die hier boven, ik vroeg me af waar je die vandaan hebt, ik ben specifiek op zoek naar een lampen kap precies zoals op de foto,

  Groetjes daphne

 11. Hoi tessa ik heb een vraag hoe krijg je de kleur van die foto met de 2 potten en dat borstbeeld
  is een beetje met bruin past beter bij mijn interieur dank je ria

 12. Hoi Tessa,
  Wat en leuke site heb je met tips en ideeën.
  Alleen het lezen vind ik niet zo fijn met de pijltjes onderaan van links naar rechts.

  Groetjes,
  Marianne

 13. Hallo Tessa,
  De nieuwe muurvuller die nu verkrijgbaar is bij de action is wat dunner. Het is wel het zelfde merk maar de verpakking is anders en de vuller is ook dunner. Om een wat ruwer effect te krijgen heb ik er grof zand doorheen gemengd. Zo wordt het wat steviger en kun je wat meer effect er in aan brengen.
  Om vlekken aan te brengen kun je ook gekleurde was met een spons er op deppen.

 14. Wat superleuk om alle reacties te lezen en ik had ook een vraagje ik heb een zesarmige bewerkte koperen lamp nu zelf wit geschilderd met van die kaarslampjes. Zou je die ook kunnen bewerken in betonlookstijl met muurvuller of wordt dat niet mooi of valt het er af .
  Zou de look dan stoer zijn of kitscherig 😉

 15. Beste
  Heb een bord vaasje bloempot met muurvuller en de verf gedaan .
  Ik heb nu een een kastje met mooie betonlook potten met een mooie droge tak uit de tuin.
  Weer eens iets landelijk nieuw en voor weinig geld
  Marleen

 16. Hallo.

  Ik heb eem vraagje ik heb paaseieren gemaakt van muurvuller.
  Kan ik als ik bijvoorbeeld een grijs ei wil deze verf ook mengen met de muurvuller of moet ik er later over heen schilderen?

    1. Hi Lucie, ik heb je net aangemeld. Er is zojuist een e-mail naar je verzonden om je abonnement te bevestigen. Bekijk de e-mail en klik op ‘activeren’ om de gratis inschrijving te starten.

 17. Hoi, ik zou mijn trap willen verven in een betonlook. Wat adviseer je hiervoor? Kan dit ook met muurvuller met daarover heen lichtgrijze decoverf van Action en dan met een soort beschermlaagje? Ik hoor graag je advies, alvast hartelijk bedankt! Groetjes Willemiene

  1. Hoi Willemiene, ik zou muurvuller niet adviseren voor een trap. Je kunt beter een mooie betonlookverf gebruiken en een goede beschermlaag. De lichtgrijze decoverf van de Action geeft een goede uitstraling, maar ik weet niet of dit geschikt is voor een trap. Ik denk zelfs dat het snel zal slijten en dat zou zonde zijn van je werk. Voor een trap zou ik toch gaan voor een betere kwaliteit verf. Met een spons kun je dan wat kleurverschil creëren. Uiteindelijk geef je de trap een harde toplaag met een parketlak. Ik ben benieuwd naar je eindresultaat Willemiene.

   1. Hoi Tessa, bedankt voor je reactie! Waar kan ik betonlookverf halen? Bij een verfspecialist? Bij de bouwmarkt kan ik het niet krijgen.
    Alvast weer bedankt! Groetjes Willemiene

 18. Hoi Tessa,

  Die eerste foto met die potten die je bewerkt hebt, waar die magnoliatakken in staan, welke kleur(en) verf heb je daarvoor gebruikt, het is zo een mooie kleur
  niet zo grijzig maar meer bruinig lijkt me?

  groetjes Densie

 19. Hola Tessa
  Ik heb een vraag mag het ook andere muurvuller zijn? Ik woon op Ibiza en hier hebben we ( helaas) geen action!

  Groetjes Saskia

 20. Hallo!
  Ik ben enthousiast over de look en heb daarom (misschien iets te voorbarig) mijn IKEA tafel behandeld met muurvuller (de eerste laag zit er net op)… Volgens de pot muurvuller van de Action zou het moet hechten, dus dat is niet het probleem..
  Mijn vraag is echter: kan ik mijn tafel nog afwassen als hij ‘weer in gebruik’ is? Wat is het effect van gewoon een natte doek als alles klaar is?
  Groeten!

  1. Ha Pepijn, je stelt wel een lastige vraag. Ik heb hier namelijk geen ervaring mee. Muurvuller is vrij ruw en stug. Daar ga je niet zo makkelijk met een natte doek overheen. Denk maar aan de muur, die neem je ook niet makkelijk af. Natuurlijk zijn er speciale producten verkrijgbaar waarmee je de muren kunt behandelen, zodat je ze kunt afnemen met een natte doek. Misschien kun je dit ook voor de tafel gebruiken.

 21. Hallo .

  Kun je na het bewerken met muur vuller en verf er ook een laag lak of zo overheen spuiten zodat ik de potten ook buiten kan gebruiken??

 22. Hoi, ik ben vandaag ook voor het eerst met muurvuller aan de slag. Heb net de 2e laag erop. Hoe lang moet het ongeveer drogen voor je kan verven? Alvast bedankt. Het wordt trouwens nu al leuk

  1. Hoi Annemarie, volgens mij heb ik mijn lampenpoot 3 uurtjes laten drogen. Ligt ook een beetje aan de dikte en aan de soort muurvuller. Sommige vullers moeten 12 uur drogen. Succes!

  1. Weet iemand ook of je het over glas kan doen?
   Heb namelijk nog lampen met bolle glazen voet,
   als ik ze grijs zou kunnen maken, dan zet ik ze denk weer neer.

   Groetjes Astrid

   1. Ik weet niet of muurvuller goed hecht op glas, maar je kunt het proberen door de glazen voet eerst in de (Annie Sloan) verf te zetten. Ik weet dat je glas kunt verven met Annie Sloan verf.

    1. Waar koop je de Annie slogan verf, dan ga ik dat eerst proberen en daarna kan dan de muurvuller erover?

     Dank je wel.
     Astrid

     1. Het kan ook op glas. Als je het voorbehandeld met gesso. Te koop bij de action. Als droog is de muurvuller erover heen doen.

     2. Hallo , ik wilde je even zeggen dat je glas ook met muurvuller kunt doen als je het goed ontvet hebt . Bij de action koop je een flesje gesso en deze gebruik je eerst als ondergrond . Annie Sloan is wel erg duur daarom deze tip , ik heb zelf glazen potten zo gedaan . Succes .

    2. Wij hebben een nieuwe tegelvloer gelegd bovenop de oude. Bij de tegelhandel verkochten ze ons toen een primer. De rest gebruik ik nu om gladde ondergronden in te wrijven voordat ik schilder. Het is ook wat korrelig.

    1. Kan het ook op hout gebruikt worden van oude schrijnwerker kosten ? En met wat eerst inwrijven (ondergrond) en is het daardoor ook waterdicht

   2. Hoi je kunt het ook op glas aanbrengen
    Je moet het dan eerst insmeren met gesso (te koop bij de action) dar eerst goed laten drogen en dan kun je beginnen met de muurvuller

    Gr Annemarie

  1. Je kunt iedere gewenste kleur krijgen met een verf naar keuze. De muurvuller geeft zelf een licht grijze kleur. Daarnaast kan er nog geëxperimenteerd worden met koffieprut of gebruikt theezakje voor een aarde effect.

   1. Zou je me kunnen vertellen hoe ik de aardetinten kan krijgen door koffieprut of een gebruikt theezakje? Moet ik dan de thee eruit halen of de koffieprut vermengen met de decoverf?

    1. De muurvuller is van zichzelf wit van kleur. Je kunt het witte eraf halen en vlekken creëren door met een koffieprut over de muurvuller te gaan. Dit kun je er dan vervolgens afvegen. Je hoeft dit niet te mengen met verf, maar gewoon erop smeren met je handen en met een doek eraf vegen. Als je echt een kleurtje wilt, dan kun je beter verven met bijvoorbeeld kalkverf of goedkopere deco verf.

     1. Hallo, ik hou van oude btuine tinten , jullie gebruik vaak de kleuren, grijs, wit etc

      Welke kleur na muurvuller gebruik ik dan om roest oude bruine kleur te krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.