Fashion,  Runway & Streetstyle,  Styling tips,  Trends

Hoe combineer je prints in je outfit

Voor degene die niet vaak prints combineren, kan dit een van de meest intimiderende styling geheimen zijn. Als je het mixen van prints onder de knie hebt, dan heb je dubbel zoveel outfits in je kast en zijn je items nog meer fashionable. Het mixen van prints is een techniek die iedere vrouw zou moeten leren, want het geeft je meteen een stijl upgrade.

Houd het in de familie

Prints combineren
Houd je prints allemaal binnen hetzelfde kleurenpalet. Als je ervoor zorgt dat de prints dezelfde ondertoon hebben, dan heb je minder kans dat ze concurreren. Hierdoor blijft er continuïteit in de outfit.

Laat prints matchen

Prints combineren
Een interessante manier om prints te combineren is om daadwerkelijk gebruik maken van dezelfde print, maar in een andere variëteit. Dit kan lastig zijn als het niet goed gebeurt, maar meestal gaat het goed. Door het combineren van bloemen met andere bloemen, stippen met stippen of strepen met strepen creëer je eenvoudig continuïteit in een hele outfit, waardoor het matcht!

De grootte is belangrijk

prints3
Als je een grote print op een kledingstuk hebt, maak je volgende patroon dan iets kleiner en minder overheersend. Houd je statement op één kledingstuk.

Vereenvoudig met een sjaal

prints4
Een van de meest eenvoudige manier om prints te combineren is door een sjaal toe te voegen aan je outfit. Voor de beginner is dit echt de beste manier om je prints in je outfit te mixen. Begin met een gestreept vest en een dierenprint sjaal of een gestreepte top met een bloemenprint sjaal.

Strepen en bloemen

prints5
Een combinatie van verschillende prints die gewoon lijken te passen zijn strepen en bloemen. Als je ooit in de war bent en deze trend wilt proberen, kies dan een gestreept en bloemenprint stuk; je zult er meer dan waarschijnlijk goed uit zien als je het in hetzelfde kleurenpalet houdt. Beide patronen zijn trendy jaar rond.

Werk met ruitjes

prints6
Ruitjes zijn leuk in de herfst en winter. Er zit al continuïteit in het patroon van de ruit en daarom is hij gemakkelijk te combineren met andere prints, zoals bloemen en strepen.

Ingetogen accessoires

prints7
Blijf chic met minimale accessoires. Als je outfit gewaagde kleuren heeft, kies dan voor accessoires in eenvoudige metalen en niet teveel kleur of patronen. Een oversized clutch, een eenvoudig horloge of een basic hoge hak zijn perfecte accessoires bij een outfit met prints.

Eenvoud is goed

prints8
Iedereen weet dat zwart en wit berucht zijn om overal mee te combineren; hetzelfde geldt met strepen en het mixen van prints. Hoe eenvoudiger de afdruk is, hoe makkelijker het is om te mixen met een andere print. Zij zijn de neutralen van patronen omdat ze zo eenvoudig en recht van vorm zijn, en strepen zijn zeer geschikt voor een ander, meer ingewikkeld patroon.

Regel van drie

prints9
Het is belangrijk om niet te overdrijven met het combineren van prints. Het kan leuk zijn als je eenmaal hebt ontdekt welke prints goed samen gaan, maar wordt niet gek! Twee prints is een goed aantal om mee te beginnen. Ik zou het bij maximaal drie prints houden in één outfit. Het belangrijkste is dat je je outfit met zelfvertrouwen draagt – als je houdt van de manier waarop je eruit ziet, dan is dat alles dat telt!

Hi! Ik ben Tess, een blogger van het eerste uur. Trendhunters.nl is m'n uit de hand gelopen hobby. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik al mijn interieur inspiratie vandaan haal en koop het liefst alles secondhand. De categorie reizen is ontstaan tijdens mijn studententijd, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik ben inmiddels afgestudeerd, maar Trendhunters bestaat nog steeds!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.