Beauty,  Huidverzorging,  Travel,  Travel

Wellness reporter voor de Zwaluwhoeve

400746_525987247468350_1156808899_n

Vandaag begon mijn vakantie pas echt, terwijl iedereen weer aan het werk is of naar school moest vanmorgen, ging ik een dag puur ontspannen bij wellnessresort de Zwaluwhoeve. Vorige week werd ik uitgekozen als wellness reporter via Facebook. Ik mocht een dag genieten van sauna’s, zwembaden, een hot en cold massage en een uitgebreid diner buffet. Een wellness momentje moet je delen, dus ik nam mijn moeder mee als verrassing.

De lucht zag hemelsblauw en de zon scheen al vroeg door het autoraam naar binnen toen we onderweg waren naar de Zwaluwhoeve. Dat beloofde een mooie dag te worden. Het is al bijna 10 jaar geleden dat ik hier voor de eerste keer kwam. Mijn moeder nam me regelmatig mee, ik ben er mee opgegroeid. Ondanks dat ik er al jaren kom, waren er voor mij nog steeds eerste keren. Bij de receptie was het erg rustig, we werden snel geholpen en ook de omkleed ruimte hadden we voor onszelf. De laatste ruimte is overigens erg veranderd na mijn laatste bezoek. Wat is het ruim en modern! Ik had mijn meest comfortabele kleding aangetrokken en stond in no-time in mijn badjas klaar om via de nieuwe trap de zonnige tuin in te wandelen.

2014-09-01 10.52.30

2014-09-01 11.03.07

We beginnen de dag in de Zwaluwhoeve vaak met cappuccino en appeltaart. Een voetenbadje om alvast op te warmen en vervolgens een warme douche en niet te vergeten even scrubben. Een goed boek gaat mee in de tas en de flesjes worden weer gevuld met water. De eerste sauna die we tegenkwamen begon net met een opgieting. Iets wat ik in mijn wellness-tijd nog nooit heb aangedurfd met mijn mega lage bloeddruk. Ik waagde een gokje en ging in de rij staan achter de moeder van mijn baas. Ik kom regelmatig bekenden tegen, maar daar heb ik geen moeite mee. Zij ging boven zitten en ik koos voor een plek beneden naast de deur, zodat ik snel naar buiten kon vluchten. De opgieting viel reuze mee! Waarom heb ik dit nooit eerder gedaan, vraag ik mezelf nu af. Het zijn vlagen van hitte die als een deken over je heen vallen. Ik ben blijven zitten tot het eind en kon het makkelijk volhouden. Die opgietingen sla ik nooit meer over!

De dag ging verder langs mijn lievelingssauna ‘Panorama’ en we kozen een paar nieuwe sauna’s uit om te proberen. Het was erg rustig en we zaten regelmatig met z’n tweeën in een sauna of in een relaxruimte. Relaxen doen we eigenlijk altijd in de oude boerderij Luiting. Dit keer hoefden we niet via de kleine deur aan de zijkant naar binnen, maar stonden de deuren aan de voorkant wagenwijd open. De zon scheen naar binnen op de banken net achter de ingang. De door de zon verwarmde banken waren erg uitnodigend, maar we kozen toch voor de ligbedden op de bovenverdieping. Na een rustmomentje liepen we op onze blote voeten door het gras naar de nieuwe sauna’s. Het echte vakantiegevoel kwam meteen naar boven. De barrel sauna’s in de boomgaard zagen er van buiten erg sfeervol uit. Ik stapte de middelste sauna binnen en de naam werd me meteen duidelijk. Het rook naar zoete kersen en ik moet nog een beetje aan deze geur wennen. De temperatuur was wel heerlijk en het kleine raampje in de ronde barrel gaf een knus gevoel.

10389481_748278501905889_2974668981752770428_n

Hot-Stone-Massage-Kelowna1

Na een relax momentje was het tijd voor een beauty behandeling. Er stond een hot- en coldstone massage op mijn programma in de beautycottage. Ik had geen idee wat ik moest verwachten, dus het was nog even spannend. Ik heb nooit eerder een massage gehad buitenshuis. Ik hoefde niet lang te wachten in de wachtkamer voordat er een masseur aan kwam lopen. De massage begon met een warme olie en de bekende warme stenen. Na een paar minuten kon ik me ontspannen en dommelde ik een beetje weg. Tot het moment dat de masseur de koude stenen er bij pakte. Bij de eerste aanraking van de koude stenen op mijn huid voelde ik tintelingen door mijn benen. Je schrikt eerst even en opent je ogen, maar als je helemaal ontspannen bent, voel je je weer vol met energie na de massage. De masseur vertelde dat de combinatie warme en koude stenen de bloedsomloop stimuleert.

Bij een hot- en coldstone massage wordt afwisselend gebruik gemaakt van warme en koude stenen. De warme stenen zorgen ervoor dat bloed- en haarvaten zich verwijden, de bloedsomloop verbetert en afvalstoffen worden beter uit het lichaam afgevoerd. Dit in combinatie met koude stenen zorgt ervoor dat de bloedvaten zich weer zullen vernauwen. De afwisseling van warm en koud zorgt voor een diepe ontspanning van lichaam en geest.

Nou, met mijn bloedsomloop zat het zeker wel goed! De 40 minuten vlogen voorbij. Ik werd weer in mijn badjas geholpen en liep helemaal ontspannen weer naar buiten. De olie zat nog op mijn huid en om kringen in het water te voorkomen, werd me aangeraden om eerst even te douchen. Ik heb nog een kwartiertje gerelaxt voordat ik een douche nam om de laatste olie van mijn huid te spoelen. Een massage is echt een must tijdens een wellness dag. Het is heerlijk ontspannend!

_DSC8456

We hebben ’s middags nog even in de tuin gelegen voor het nieuwe beach gedeelde. Er stonden twee bedjes in het gras waar we zijn gaan liggen met de badjas aan, want de wind was nog fris. Maar na een paar minuten bleek de felle zon zijn werk weer te hebben gedaan. Ik schoof mijn badjas iets aan de kant en er stonden twee strepen op mijn bovenbeen. Bedankt zon!

’s Avonds stond er nog een diner buffet op mijn kaartje. Het diner bij de Zwaluwhoeve heb ik in de afgelopen jaren al vaker gehad, maar deze keer was het beter dan ooit. Er stonden echt top koks in de keuken. Het eten was vers, warm en lekker gekruid. Ik kon kiezen uit vlees, vis, koude en warme groenten. Mijn moeder daarentegen had wat minder keus als vegetariër. Ze vroeg één van de koks of de pastasaus met vlees was bereid. Hij moest haar teleurstellen, maar bood meteen aan om voor haar een vegetarische pasta te maken. Mijn moeder twijfelde nog, want hij hoefde vooral geen moeite te doen, maar ze zei voorzichtig ja. Hij bleef lang weg en ik ging nog een stukje zalm halen. Toen ik terug kwam stond er een groot bord met vegetarische pasta op tafel. We hebben er samen heerlijk van kunnen eten. De kok kwam terug om te vragen of het had gesmaakt en of het genoeg was. Het was zelfs meer dan genoeg en het was buitengewoon lekker.

2014-09-01 18.23.57

10363352_709795162420890_3664828184128693425_n

Zwaluwhoeve bedankt, de service is beter dan ooit en ik heb ontzettend genoten van deze ontspannende dag!

Ben jij weleens in een wellnessresort geweest?

Hi! Ik ben Tess, een blogger van het eerste uur. Trendhunters.nl is m'n uit de hand gelopen hobby. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik al mijn interieur inspiratie vandaan haal en koop het liefst alles secondhand. De categorie reizen is ontstaan tijdens mijn studententijd, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik ben inmiddels afgestudeerd, maar Trendhunters bestaat nog steeds!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.