DIY,  Home

DIY: Sieraden Opbergdoos met Vakken


Ik ben helemaal enthousiast over dit nieuwe DIY project, een sieraden opbergdoos. Het is eigenlijk gemaakt van een houten kastje met vakken, wat ze ook wel een letterbak noemen. Dat betekent dat er geen houtwerkvaardigheden zijn vereist – maar een heleboel lijm! Het is uiterst eenvoudig en geeft je allerlei leuke kleine vakken om ervoor te zorgen dat jouw juwelen precies op de juiste plek blijven liggen.

Materiaal

Houten tray met vakjes (Action.nl)
1 Meter fluwelen of andere stof
Katoenen vulling
Schuimrubber
Zilver spraypaint
Lijmpistool + lijm
Liniaal
Schaar


Stap 1

Verwijder alle houten inzetstukken uit het vak. Dit is een beetje lastig, omdat ze gelijmd zijn aan de onderkant. Probeer wat te wiebelen van links naar rechts totdat het los genoeg zit om het eruit te trekken. Je kunt een mes gebruiken om te lijm weg te snijden.

Stap 2

Draai het vak ondersteboven en spuit het zilver. Laten drogen, dan weer omdraaien en spuit de bovenrand van de zijkanten. Laten drogen.

Stap 3

Knip een stukje katoen (de breedte en lengte van het hout inzetstuk) en lijm de bovenkant van het inzetstuk. Herhaal met de rest inzetstukken.

Stap 4

Plaats een van de inzetstukken aan de achterkant van de fluwelen stof, en vouw de stof over. Knip een strook die het mogelijk maakt om de hoogte van het inzetstuk volledig te bedekken. Hou de zijkanten onbedekt, want anders past het stuk straks niet meer tussen de randen van het kastje. Herhaal met de rest van de inzetstukken.

Stap 5

lijm de bodem van het inzetstuk. Druk de onderste rand van het fluweel in de lijm, trek fluweel over naar de andere kant en lijm op zijn plaats.

Stap 6

Plaats fluweel in de lade en druk in de hoeken en de zijkanten. Knip extra fluweel weg, houd 1 cm over aan de rand. Til een hoek van fluweel op, lijm de binnenkant, en druk het fluweel weer op zijn plaats. Herhaal met de rest van de hoeken.

Stap 7

Vouw de bovenste rand naar binnen en lijm hem vast bovenop het kastje. Herhaal voor alle randen.

Stap 8

Snijd het schuim in een blok dat is 0,5 cm dik is en de breedte heeft van de korte zijde van het kastje. Snij dat blok in secties die iets lager zijn dan de hoogte van de inzetstukken. Draai ze opzij en stapel ze in een van de kleinere traydelen. Blijven toevoegen van stukken schuim totdat het vakje wordt gevuld.

Stap 9

Haal de schuimrollen weer uit het vakje en rol ze stuk voor stuk in het fluweel. Lijm het fluweel vast aan elke schuimrolletje. Zet vervolgens alle schuimrollen weer terug in het vak. En voila, je hebt je eigen sieraden opbergdoos!

Hi! Ik ben Tess, een blogger van het eerste uur. Trendhunters.nl is m'n uit de hand gelopen hobby. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik al mijn interieur inspiratie vandaan haal en koop het liefst alles secondhand. De categorie reizen is ontstaan tijdens mijn studententijd, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik ben inmiddels afgestudeerd, maar Trendhunters bestaat nog steeds!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.