Fashion,  Hair,  Huidverzorging

Ontspan en bereid je huid en haar voor op de winter

Het wordt kouder en kouder nu we steeds dichterbij de winter komen. Het liefst blijf je de hele dag in bed met je favoriete serie en een kop warme chocolademelk met slagroom. Maar nu het buiten kouder en natter wordt moet je lichaam extra hard werken want in de winter is je weerstand niet hetzelfde. Daarom mag je jezelf af en toe best een beetje extra verwennen.

Je haar krijgt in de winter te maken met grote temperatuurverschillen doordat binnen de verwarming waarschijnlijk op oorlog staat en buiten de winterse temperaturen doorbreken. Je haar kan droog worden en zal waarschijnlijk gaan pluizen. Daar zitten we natuurlijk niet op te wachten! Er zijn verschillende dingen die je hier tegen kan doen, te beginnen met door om de drie maanden een bezoekje aan de kapper te brengen. Het is ook slim om je haar met lauw water te wassen in plaats van heet water en probeer het wassen zo lang mogelijk uit te stellen dit zorgt ervoor dat je hoofdhuid minder beschadigd. Laat je haar eerst drogen voordat je naar buiten gaat, anders beschadigd het haar en kan het zelfs afbreken. Moet je toch naar buiten en is je haar nog nat, doe dan een muts op om het te beschermen. Een keer in de twee weken een maskertje voor je haar is ook geen overbodige luxe!

Je huidtype in de winter kan verschillen van je huidtype in de zomer voornamelijk door het temperatuurverschil. Daarom zal je misschien van een lijn voor de vette huid naar de droge huid moeten overstappen. Het belangrijkste is om een vochtinbrengende crème te gebruiken die je huid hydrateert, om je huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Het is ook goed om af en toe je huid eens lekker te verwennen met een maskertje. Wat soms nog wel eens vergeten word is de SPF in een dagcrème of BBcrème. Ook in de winter schijnt de zon en om veroudering tegen te gaan is het belangrijk om een crème te kiezen met minimaal SPF 15.

Hi! Ik ben Tess, een blogger van het eerste uur. Trendhunters.nl is m'n uit de hand gelopen hobby. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik al mijn interieur inspiratie vandaan haal en koop het liefst alles secondhand. De categorie reizen is ontstaan tijdens mijn studententijd, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik ben inmiddels afgestudeerd, maar Trendhunters bestaat nog steeds!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.