Geen categorie,  Travel

Travel Trend: Glamping

Glamping

Het woord Glamping komt al langere tijd voor in mijn woordenboek door mijn studie Toerisme, maar tegenwoordig gaan steeds meer mensen op luxe kampeervakantie. Glamping is een combinatie van glamourous camping en is gebasseerd op de luxueuze Afrikaanse safarilodges.

Om te ontdekken of je zelf een ‘Glamper’ bent, kun je hieronder lezen uit een onderzoek van ANWB. Een glamper bestaat uit:

  • 1% ‘Een met de natuur’, back to basics backpacker
  • 6% ‘6-weken kampeerder’, met eigen (sta)caravan
  • 22% ‘Inbetweener’, grote tent of eigen caravan, meerdere campings
  • 31% ‘Gezinskampeerder’, mobile home in Frankrijk of bij het Gardameer
  • 40% ‘Hotel of appartementganger’, Gemaksvakantieganger met liefde voor natuur

Zo zegt de ANWB ook dat je een echte ‘Glamper’ bent als je rechtstreekt naar de bestemming to rijdt, de voorkeur geeft aan een bad op pootjes, een boxspring en een kitchenette en huivert bij de gedachte om met een WC rol onder de arm over de camping te lopen.

Ik kan me wel aardig in de bovenstaande beschrijving vinden. Jij ook? Heb jij weleens gekampeerd in een luxe tent?

Hi! Ik ben Tess, een blogger van het eerste uur. Trendhunters.nl is m'n uit de hand gelopen hobby. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik al mijn interieur inspiratie vandaan haal en koop het liefst alles secondhand. De categorie reizen is ontstaan tijdens mijn studententijd, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik ben inmiddels afgestudeerd, maar Trendhunters bestaat nog steeds!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.