Fashion,  Hair,  Shoppen

Review: Wella Oil Reflections bij Brainwash

Wella Professional Oil Reflections Review - Trendhunters.nl

Vandaag haalde ik mijn prijs op die ik in december via de Brainwash Facebook pagina had gewonnen. In december gaven ze volgens mij wel 500 Wella Oil Reflections weg. Ik zag de actie en besloot mijn gegevens in te vullen. Ik gebruik dagelijks een olie voor in mijn haar voor een mooie glans en tegen het pluizen en dit flesje zag er zo aantrekkelijk uit dat ik wel benieuwd was. Zo’n twee keer per jaar kom ik bij Brainwash, mijn vaste kapper voor een betaalbare knipbeurt. Het jonge personeel was helemaal enthousiast toen ze hoorden dat ik de Facebook actie had gewonnen. Een van de meiden liet me meteen het flesje zien en vertelde me hoe ik de olie het beste kan gebruiken. Het regende heel erg hard, dus ik kwam als een verzopen kat binnen, maar op nat haar werkt het ook goed, dus ze deed meteen een beetje olie in m’n haar voordat ik de kapsalon weer verliet met de Wella Oil Reflections.

Wella Professional Oil Reflections Review - Trendhunters.nl

De olie zit in een flesje van 100 ml waar je behoorlijk lang mee kan doen. Je hebt maar twee pompjes nodig voor je hele haar (en ik heb best lang haar). Hierdoor krijg je glanzend en minder pluizig haar, maar wordt het niet te vettig. De olie die ik doorgaans gebruik is L’oréal Elvive Extraordinary Oil voor gekleurd haar. Daar zit ook 100 ml in, maar heb je zeker wel 3 à 4 pompjes nodig voor hetzelfde haar. Beide zitten in een glazen flesje, waar je erg voorzichtig mee moet zijn. Voor de Wella Oil Reflections betaal je €22.


Je kunt de olie op drie manieren gebruiken

 • Conditioning: breng een paar druppels olie aan in vochtig haar voor een direct lichtgewicht, gladmakend effect
 • Styling: breng voor het föhnen een paar druppels olie aan op nat haar voor extra bescherming
 • Finishing: na het stylen, om het haar extra glans te geven en de kleurreflectie te intensiverenWella Professional Oil Reflections Review - Trendhunters.nl


De olie van Wella voelt vrij dik en vet aan. Hij ruikt wel erg lekker. De olie bestaat uit de volgende ingrediënten:

Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Alcohol Denat., Parfum, Tocopheryl Acetate, Hexyl Cinnamal, Linalool, Limonene, Aqua, Persea Gratissima Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Cocos Nucifera Oil, Alpha Isomethyl Ionone.

Wat ik daaruit kan afleiden is dat er erg veel siliconen en alcohol in zit, wat niet erg goed is voor je haar. Hoewel siliconen je haar een soort laagje geven en beschermen. Daarentegen heb je wel weer een shampoo met SLS nodig om het eruit te krijgen, wat weer irriterend is voor je hoofdhuid. Het hoeft dus niet slecht te zijn, maar een pure olie is beter. De alcohol is wel erg slecht voor je haar en dat is het 3e! ingrediënt in de lijst. De olie zelf staat helemaal onderaan de lijst met ingrediënten en zit er naar mijn mening te weinig in. Het is meer een serum voor je haar dan echt een pure olie.

Pluspunten

 • Geeft glanzend en glad haar
 • Het ruikt onwijs lekker de hele dag
 • Het flesje is vrij groot
 • De verpakking heeft een luxe uitstraling
 • Er zit vitamine E in en twee oliën

Minpunten

 • Er zitten veel siliconen in
 • De olie is alleen verkrijgbaar bij kappers
 • Er zit erg weinig pure olie in

Hi! Ik ben Tess, een blogger van het eerste uur. Trendhunters.nl is m'n uit de hand gelopen hobby. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik al mijn interieur inspiratie vandaan haal en koop het liefst alles secondhand. De categorie reizen is ontstaan tijdens mijn studententijd, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik ben inmiddels afgestudeerd, maar Trendhunters bestaat nog steeds!

10 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.