Home

Kersttrends voor 2013

Een kerstboom versieren is ieder jaar weer een standaard ritueel, alleen of met het hele gezin. Je kunt de versiering van vorig jaar weer uit de doos halen of een hele nieuwe stijl uitzoeken in de mooist gedecoreerde woon en tuin winkels. Hieronder vind je de kersttrends voor 2013.


Trend #1. Gek en kleurrijk
Knalroze, feloranje, neongroen. Hoe feller, hoe beter! Versier je boom (die overigens echt niet perse groen hoeft te zijn, goud of zilver of een neonkleurtje mag ook) met een boa, maffe visjes en cadeautjes en felgekleurde ballen.


Trend #2. Combineer paarstinten
Paarse versiering combineer je dit jaar, zoals eigenlijk bijna alle stijlen, met natuurlijke materialen. Warme houttonen en een tikkie gebroken wit, maken je decoratie compleet. En hou je vooral niet bij een tint paars, maar combineer er lustig op los.


Trend #3. Blauw, wit en hout
Blauw, gecombineerd met wit en natuurlijke materialen: dat is deze trend. Je kunt het heel warm en romantisch toepassen, maar ook lekker modern. Creeër een landelijke uitstraling, met besneeuwde ornamenten en kerstballen met natuurlijke elementen. Of ga voor een moderne twist met een houten draaiende kerstboom en veel stoere kussens en plaids op de bank.


Trend #4. Goud, glitter en glamour
Gouden kerstdecoratie is in elke kerstshow wel te vinden. Goud is dit jaar helemaal hot. Maar dan wel gecombineerd met heel veel wit. En niet alleen fel goud, maar ook warmere, diepere goudtonen, die meer richting witgoud gaan. Mat en glanzende decoraties wisselen elkaar af. Kies voor een kunstkerstboom met een prachtige sneeuwlaag voor een sfeervol eindresultaat (zo word je gouden stijl kerstversiering helemaal niet ‘trashy’ of ordinair, maar eerder luxueus).


Trend #5. Pastelkleuren
Lieflijk roze, zoet paars, mintgroen, babyblauw. Pasteltintjes zijn het anno 2013 helemaal. In het voorjaar zagen we ze al overal terug in de mode. Dit najaar zien we ze terug in de boom. Je kunt kiezen voor 1 pasteltint, die je combineert met wit of crème en houttonen + natuurlijke materialen. Maar je kunt er ook voor kiezen om meerdere warmen pastel- en poedertintjes met elkaar te combineren. Vooral mintgroen is erg hot!


Trend #6. Wit winter wonderland
De kans dat het dit jaar gaat sneeuwen met kerst is erg klein. Dus waarom haal je het winter wonderland niet gewoon naar binnen? Een sprookjesachtig resultaat. Houten sleetjes en skietjes, overal glinsterende sneeuw. Gecombineerd met natuurlijke materialen en veel groene kersttakken en misschien (heel misschien) een klein beetje rood voor de kleur.


Trend #7. Nostalgisch rood
Poppetjes die rechtstreeks uit de Notenkraker zijn komen wandelen, glazen sneeuwbollen met liefelijke tafereeltjes, fijne kleedjes met een ouderwets motief. Metalen constructies die ronddraaien door de warmte van een waxinelichtje en traditionele rode kerstballen met motiefjes uit oma’s tijd. De nostalgische kerst is in 2013 helemaal terug.

Hi! Ik ben Tess, een blogger van het eerste uur. Trendhunters.nl is m'n uit de hand gelopen hobby. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik al mijn interieur inspiratie vandaan haal en koop het liefst alles secondhand. De categorie reizen is ontstaan tijdens mijn studententijd, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik ben inmiddels afgestudeerd, maar Trendhunters bestaat nog steeds!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.