Food & Drinks

DIY: Bloemen IJsblokjes voor een Zomers Drankje


Eigenlijk is alles wat je nodig hebt voor dit project een ijsbakje, een paar onbespoten rozenblaadjes (of hele miniatuur rozen) uit je tuin, water en geduld. De truc om de rozenblaadjes precies in het midden van het ijsblokje te krijgen.

Stap 1: Giet genoeg water in een ijsblokjeshouder om een-derde te vullen. Leg het bakje in de vriezer en wacht totdat het bevroren is.

Stap 2: Plaats bloemblaadjes of rozen op de bodem van ijs. Voeg genoeg water toe om het tweede deel te vullen en bevries opnieuw.

Stap 3: Op dit moment zullen de blaadjes deels of al helemaal in het ijs zijn verdwenen en kun je het nog een laagje water toevoegen om ze helemaal in het ijs te laten verdwijnen. Leg het bakje nog een keer in de vriezer.


Rozenblaadjes ijsblokjes zijn een mooie aanvulling op elke helder of licht gekleurde drankje. Leg ze in een glas water, wodka, of in een cocktail. Staat ook erg mooi in een glazen kan met water.


Als je kraanwater gebruikt, kan je eindigen met kleine luchtbelletjes. Als je graag perfecte kristalheldere blokjes wilt, gebruik gedestilleerd water of kook en koel kraanwater voor het invriezen.

Hi! Ik ben Tess, een blogger van het eerste uur. Trendhunters.nl is m'n uit de hand gelopen hobby. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik al mijn interieur inspiratie vandaan haal en koop het liefst alles secondhand. De categorie reizen is ontstaan tijdens mijn studententijd, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik ben inmiddels afgestudeerd, maar Trendhunters bestaat nog steeds!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.