Entertainment,  Films, series en muziek

Boeken top 5: April

books
Als het even kan kruip ik lekker weg in een goed boek. Nu de temperaturen stijgen is dit alleen maar leuker aangezien je nu niet meer binnen onder een deken hoeft te zitten maar lekker in het zonnetje met een heerlijke cocktail of een lekker wijntje de nieuwste boeken kan verslinden! Vooral nu de meivakantie eraan komt en er wat tijd vrij komt om dingen te doen die je zelf leuk vind en niet het eeuwige studeren. Daarom mijn top 5 boeken die nog op mijn leeslijst staan. Ik denk niet dat ik ze allemaal doorkom voor de zomer maar ik hoop toch dat ik er een paar uit krijg.

01
1. The Divergent serie van Veronica Roth
Sinds de film in de bioscoop draait en ik de trailer op YoutTube voorbij zag komen werd ik toch wel een beetje nieuwsgierig naar de boeken. Het verhaal speelt zich af in futuristisch Chicago. De wereld is opgedeeld in vijf zuilen die elk staan voor een bepaalde waarde: eerlijkheid, onbaatzuchtigheid, dapperheid, perfectie en intelligentie. Ieder jaar moeten de zestienjarige een test afleggen die bepaalt bij welke zuil ze het beste passen. Ze moeten dan kiezen of ze bij hun familie willen blijven, of kiezen voor een leven in een andere zuil die beter bij ze past. De zestienjarige Tris behoort tot de onbaatzuchtige, maar voelt zich hier niet thuis. Haar testresultaat is verassend, ze past niet bij één zuil, maar behoort tot drie. Deze afwijking past niet in de perfecte wereld, en ze wordt dan ook gewaarschuwd deze informatie nooit met iemand te delen.

De boekendief-filmeditie.indd
2. De boekendief van Markus Zusak
Dit boek is een heel ander genre dan de divergent serie maar toch lijkt het me een boek wat je in een ruk uitleest. Het verhaal speelt zich af tijdens de holocaust en gaat over een jong Duits meisje Liesel die samen met haar broertje in een pleeggezin wordt geplaatst. Als haar broertje Werner onderweg sterft, komt Liesel alleen aan in Molching bij München bij de oudere Hubermanns: de aardige anti-Nazi huisschilder Hans en zijn ontevreden vrouw Rosa. Hans leert Liesel lezen, waardoor boeken voor haar zo belangrijk worden dat ze ze soms steelt. Eind 1940 duikt de zoon van een joodse kennis van Hans bij hen onder en er groeit een band tussen Max en Liesel. Na een bombardement in 1943 is Liesel de enige in de straat die nog leeft. Ze gaat op zoek naar Max.

9200000024674125
3. 12 jaar slaaf van Solomon Northup
Na het zien van het aangrijpende verhaal in de verfilming wil ik heel graag het boek lezen. De film is gebasseerd op het verhaal van Solomon Northup. In 1808 was hij als vrij man geboren in New York, In 1841 wordt hij ontvoerd en in het Zuiden verkocht als slaaf. Twaalf jaar lang werkt hij op plantages in Louisiana, vaak onder de meest wrede omstandigheden, altijd in de hoop zijn vrijheid terug te winnen. In 1853 komt Northup eindelijk vrij.

9200000015494232
4. Debet van Saskia Noort
Ik heb de eetclub in sneltreinvaart uitgelezen. Het boek was spannend en intrigerend en vanaf het moment dat ik erin begon kon ik het niet meer wegleggen. Daarom ben ik ook heel erg benieuwd naar het nieuwe boek van Saskia Noort waarin Karen dan eindelijk de geheimen van de eetclub ontrafelt.
Op een koude winternacht verongelukt Michel Brouwers, tv-producer. Met dit ongeluk komt er een einde aan alles waarin Karen, zijn echtgenote, geloofde. Het perfecte plaatje dat haar leven lijkt, blijkt een gruwelijke leugen wanneer alle spoken uit het verleden zich een voor een aandienen. Tussen het rouwen en het opvoeden van haar twee puberdochters door probeert ze de waarheid boven tafel te krijgen. Ook keert ze in deze thriller terug naar de plek waar het allemaal begon: Bergen. Het dorp is in de greep van de economische crisis, evenals Karen en de vriendengroep van toen, De eetclub. Onder aanvoering van Simon, haar ex-minnaar, gaat de strijd om macht, geld en genot onverminderd door.

de_kraamhulp_isbn_9789041423696_1_1395110978
5. De Kraamhulp van Esther Verhoef
Esther Verhoef’s nieuwe boek is nu al uitgeroepen tot engste thriller ooit. En alleen daarom al wil ik hem lezen!
Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. De baby is lief en gezond, maar Didi’s herstel gaat langzaam. Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin De kraamhulp beschrijft tien beslissende dagen uit het leven van drie jonge vrouwen. Kwetsbaarheid, wilskracht en moordlust vinden elkaar in een beklemmende, ontroerende pageturner: Esther Verhoefs engste thriller ooit.

Eén reactie

  • Kim

    Ik ben benieuwd naar ‘De boekendief’ en ’12 jaar slaaf’ + de filmen. ‘Debet’ heb ik ook liggen maar nog geen letter in gelezen, moet ik maar snel doen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.