uv beschadiging in gezicht door zon
Beauty,  Huidverzorging

Beauty: Moet je elke dag zonnebrandcrème dragen?

Als je een heleboel beauty bloggers volgt, is de kans groot dat ze altijd zeggen dat je zonnebrandcrème (vooral een met een hoge SPF) moet meenemen in je ochtendroutine, maar ik ben altijd een beetje sceptisch geweest. Sinds ik bijna nooit verbrand, maak ik me geen zorgen over zonnebrandcrème tenzij ik van plan ben om een dag door te brengen op het strand. Zelfs dan, duurt het een paar uur voordat ik een merkbare kleurtje begin te krijgen. Ik vond het ook geen prettig idee om een product aan mijn ochtendroutine toe te voegen dat mogelijk mijn poriën verstopt of vettig aanvoelt.

Gebruik dagelijks zonnebrandcreme om huid beschermen tegen UV

Maar ik bleef mezelf maar afvragen of het niet verkeerd was. En toen kwam ik bovenstaande foto tegen, gemaakt door Cara Phillips. Het is een deel van haar serie ‘Ultraviolet Beauties’ waar ze foto’s maakt van vreemden met UV-licht. Het licht onthult hoge niveaus van melanine (een donker huid pigment) die niet zichtbaar zijn op de huid. Met andere woorden, de beschadigingen die de zon veroorzaakt aan je huid, kun je niet in een spiegel zien. Te veel blootstelling aan de zon kan leiden tot rimpels en bruine vlekken. Naast de fysieke schade veroorzaakt door de zon, wordt tot 90% van huidkanker veroorzaakt door overmatige blootstelling aan UV-stralen. Het is belangrijker dan ooit dat we voorzorgsmaatregelen nemen om onze huid te beschermen, ook in de winter.

Deze zonnebrandcrèmes staan bekend dat ze licht aanvoelen op je huid en je poriën niet verstoppen.

Draag elke dag zonnebrandcrème

Gebruik jij een zonnebrandcrème in je ochtendroutine?

Hi! Ik ben Tess, een blogger van het eerste uur. Trendhunters.nl is m'n uit de hand gelopen hobby. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik al mijn interieur inspiratie vandaan haal en koop het liefst alles secondhand. De categorie reizen is ontstaan tijdens mijn studententijd, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik ben inmiddels afgestudeerd, maar Trendhunters bestaat nog steeds!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.