Fashion,  Huidverzorging,  Make Up,  Shoppen

Beauty: 10 Ingrediënten in beauty producten om te vermijden

Vorige week schreef ik over een ongelooflijk goed natuurlijk ingrediënt, maar er zijn ook ingrediënten in beauty producten die je beter kunt vermijden. Net als met voedseletiketten is een van de moeilijkste dingen van het navigeren in de natuurlijke schoonheidswereld het leren om de ingrediëntenlijst te lezen. Er zijn zo veel chemische stoffen om te kennen, en wat het nog moeilijker maakt is dat veel chemicaliën kunnen worden vermeld onder een aantal verschillende namen. Omgekeerd zijn sommige ingrediënten in beauty producten die slecht klinken en chemisch lijken eigenlijk volledig natuurlijk.

Dus ik kwam met een lijst van de 10 ingrediënten die je moet proberen te vermijden in je beauty en cosmetische producten. Zodra je deze lijst hebt doorgenomen en kijk naar je product etiketten, zul je versteld staan ​​als je ziet hoeveel van deze ingrediënten er in je producten zijn verwerkt. Natuurlijk is het niet mogelijk om bepaalde producten te vervangen, maar het is nog steeds een goed idee om deze ingrediënten in gedachten te houden en na te denken over hoe vaak je gebruik maakt van producten die sterk afhankelijk zijn van onderstaande ingrediënten.

Ingredienten om te vermijden

1. Zeep, Alcohol & Detergenten

Deze kunnen de huid van vocht ontdoen en verstoren je beschermende hydratatie barrière – kijk voor alcoholvrije reinigingsmiddelen en toners! Alcoholen worden vaak vermeld als “benzyl alcohol”, “cetearyl alcohol” en “isopropyl alcohol”.

2. Synthetische geur

De term “geur” of “parfum” is vaak een masker voor soms wel 200 verschillende ingrediënten, waarvan de meeste synthetische chemische stoffen zijn die geheim worden gehouden als gevolg van de geheime handelswetten, dus je bent nooit echt zeker wat je op je huid aanbrengt. Veel van de ingrediënten in beauty producten die onder “geur” vallen zijn verbonden met allergische reacties.

3. Phthalates

Dit zijn synthetische oplosmiddelen die worden gebruikt in alles, van speelgoed tot plastic zakken tot make-up, en ze zijn nu berucht voor zijn potentiële hormoon verstorende stoffen die invloed hebben op de reproductieve gezondheid en vruchtbaarheid bij gebruik op lange termijn. Phthalates wordt vaak gewoon vermeld onder “geur”, dus je kunt ze niet herkennen, maar soms zijn ze vermeld onder hun echte namen, zoals “benzylbutyl phthalate” of “diethyl phthalate.”

4. Triclosan

Dit bestanddeel wordt gebruikt in antibacteriële zeep en hand-ontsmettingsmiddelen, maar het kan de huid irriteren en kan hormonen verstoren. Het is een risicovolle stof voor het menselijk lichaam en het milieu. Het is geclassificeerd als chlorophenol, dat is een groep chemicaliën waarvan vermoed wordt dat ze kankerverwekkend zijn. Bovendien kan de stof genetisch materiaal aantasten en de vruchtbaarheid en seksuele functies laten afnemen.

5. Sodium Lauryl Sulfate (SLS) en Sodium Laureth Sulfate (SLES)

Deze familie van ingrediënten maakt dingen schuimen, zoals schuimende zeep en shampoo – maar ze kunnen irriterend zijn, uitdrogend en deze ingrediënten zijn verbonden met allergische reacties en huiduitslag.

6. PEG (Polyethyleen Glycol)

Deze ingrediënten zijn afgeleid van petroleum, dat is niet iets wat we ergens in de buurt van onze huid willen – plus, ze zijn gelinkt met kanker en schade aan het zenuwstelsel, omdat ze soms zijn verontreinigd met 1,4-dioxaan, dat is een bekende kankerverwekkende stof. Het is moeilijk om van het etiket te zien of 1,4-dioxaan is betrokken, maar het is het beste om het veilig te spelen en PEG helemaal te voorkomen.

7. Synthetische kleurstoffen

Deze worden meestal aangeduid met letters, gevolgd door nummers of een kleur, zoals FD&C Yellow 6 of D&C Orange 17. Ze zijn worden kankerverwekkend beschouwd in sommige gevallen, en bijna altijd allergenen – geloof het of niet, ze zijn meestal afkomstig uit koolteer. Wees voorzichtig, omdat ze vaak te vinden zijn in bewerkte voedingsmiddelen en drankjes.

8. Iets met het woord “parabenen” in het

Er is een grote familie van Paraben ingrediënten, zoals “methylparaben”, “ethylparaben” en “benzylparaben”, die dienen om producten zolang mogelijk te bewaren op de plank. Niet alleen kunnen ze allergische reacties en irritaties veroorzaken, maar ze zijn alom bekend als hormoon verstoorders, en zijn verbonden met kanker.

9. DEA (zoals DEA natriumlaurylsulfaat, DEA oleamide condensaat)

Deze synthetische ingrediënten zijn penetratieversterkers, en helpen ook om producten schuimend maken – ze kunnen als irriterend worden ervaren voor de huid, maar het gevaar komt echt bij langdurige of herhaalde blootstelling – ze zijn kankerverwekkend geacht door het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek.

10. minerale olie

Vaak gevonden in zeep, make-up, lotions en soms zelfs baby-producten, minerale olie is porie-verstoppend en tast het natuurlijke ontgiftingsproces van de huid aan. Het is een petroleum bijproduct, en kan de natuurlijke processen die de huid jong en gezond houden vertragen, zoals cellen omzet.

Hi! Ik ben Tess, een blogger van het eerste uur. Trendhunters.nl is m'n uit de hand gelopen hobby. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik al mijn interieur inspiratie vandaan haal en koop het liefst alles secondhand. De categorie reizen is ontstaan tijdens mijn studententijd, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik ben inmiddels afgestudeerd, maar Trendhunters bestaat nog steeds!

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.