Food & Drinks,  Travel

4 Agua Fresca recepten voor de zomer

Een van mijn all time favoriete drankjes voor de zomer is de agua fresca. Het is vrij gemakkelijk te vinden in een taco shop of Mexicaans/Spaans restaurant, maar je kunt het ook zelf maken. Ben je niet bekend met dit drankje? Agua fresca is Spaans voor zoet water en is in feite een mix van vers fruit, water en soms (maar zelden) suiker. Het is echt heel eenvoudig om zelf te maken. Mijn persoonlijke favoriet is de cantaloupe, maar je kunt alle combinaties maken met je lievelingsfruit. Hier zijn 4 eenvoudige agua fresca recepten die het proberen waard zijn deze zomer.


Watermeloen Kokosnoot Agua Fresca


Opbrengst: CIRCA 8 GLAZEN | voorbereidingstijd: 15 MINUTEN | Totale tijd: 75 MINUTEN MINUTEN
INGREDIËNTEN

  • 1 pitloze watermeloen, in blokjes
  • 1 liter kokoswater
  • 2 eetlepels vers geperst limoensap (van 1 middelgrote limoen)

MAKEN

  • Pureer de watermeloen in een blender. Plaats een fijnmazige zeef boven een kan en giet de gepureerde watermeloen door de zeef. Gooi het vruchtvlees weg.
  • Voeg het kokos water en limoensap toe.
  • Zet de kan in de koelkast voor minstens een uur. Serveer met ijsblokjes.

Honingmeloen en Framboos Agua Fresca

Opbrengst: CIRCA 8 GLAZEN | voorbereidingstijd: 20 MINUTEN | Totale tijd: 20 MINUTEN

INGREDIËNTEN

  • 1 rijpe honingmeloen
  • ½ kopje bak-suiker (ook wel “superfijne” of “ultrafijn”)
  • 5 limoenen, geperst
  • 1 kopje frambozen (voor de garnering)

MAKEN

  • Snijd de meloen doormidden, verwijder de pitten met een lepel en snijd het vlees van schil. Snijd de meloen in stukjes. Leg de helft van de meloen in een blender en blend tot het vloeibaar is. Giet de vloeibare meloen door een fijne zeef verdeeld in een grote kan.
  • Gebruik een spatel om de meloen door de zeef te drukken, waardoor je het laatste sap uit de meloen knijpt. Schraap het vlees van de zeef om meer sap door de zeef te laten. Herhaal met de rest van de meloen.
  • Voeg vier kopjes water toe aan het meloen sap.
  • Voeg het limoensap en de suiker toe aan het meloen sap en roer tot de suiker is opgelost. Serveer met ijsklontjes, gegarneerd met frambozen.

Cantaloupe, honing, en Mint Agua Fresca

Opbrengst: CIRCA 4 GLAZEN | voorbereidingstijd: 30 MINUTEN | Totale tijd: 30 MINUTEN

INGREDIËNTEN

  • 120 ml water
  • 120 ml honing
  • 1 cantaloupe in stukken gesneden
  • 60 ml vers limoensap (ongeveer 2 limoenen)
  • 2 eetlepels verse muntblaadjes
  • ¼ theelepel zout
  • bruisend water of sodawater
  • takjes munt voor de garnering

MAKEN

  • Meng de honing en water in een kleine steelpan en verwarm op een matig laag vuur tot water en honing zijn samengesmolten en nog maar net aan de kook, ongeveer 2-4 minuten. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
  • Meng de honing siroop, de cantaloupe, het limoensap, de muntblaadjes en een sufje zout in een blender en pureer tot een gladde massa.
  • Met behulp van een fijne zeef, zeef je het meloen mengsel in een andere kan. Gooi het vruchtvlees weg. Je moet eindigen met ongeveer 2 glazen sap.
  • In elk glas, giet je 120 ml van het meloen sap over ijsblokjes. Vul de rest van het glas met sprankelende water of soda water en roer om te mengen. Als alternatief kun je de helft van het glas met meloen sap vullen en de andere helft water toevoegen. Garneer met een takje munt en geniet!

Kiwi Komkommer Agua Fresca

Opbrengst: CIRCA 8 GLAZEN | voorbereidingstijd: 20 MINUTEN | Totale tijd: 20 MINUTEN

INGREDIËNTEN

  • 6 kiwi’s, geschild
  • 1 grote komkommer, geschild en ontpit
  • 8 theelepels suiker of een andere zoetstof
  • 6 kopjes water, verdeeld
  • Extra kiwi plakjes voor de garnering

MAKEN

  • Plaats de kiwi, komkommer, suiker en 2 kopjes water in een blender en pureer tot een glad mengsel, ongeveer 3-4 minuten.
  • Schenk het mengsel in een kan en voeg de resterende 4 kopjes water toe.
  • Serveer gekoeld met ijs. Garneer met plakjes kiwi

Welke Agua Fresca is jouw favoriet?

Hi! Ik ben Tessa, een 28 jarige modeliefhebber uit Harderwijk. Trendhunters.nl is m'n uit de hand gelopen hobby. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik al mijn interieur inspiratie vandaan haal en koop het liefst alles secondhand. De categorie reizen is ontstaan tijdens mijn opleiding International Tourism, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik ben inmiddels afgestudeerd en werk met heel veel plezier in een compleet andere wereld, namelijk bij een bank!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.