Home

Trend DIY: Droogbloemen boeket

Als je mij volgt op Instagram, weet je dat ik gek ben op bloemen. Het begon allemaal toen mijn plaatselijke bloemist My Little Shop of Flowers een selectie levendig geverfde hazenstaartgrassen begon te verkopen. Geïntrigeerd door deze prachtige donzige dingen, nam ik wat mee naar huis, samen met wat andere wonderbaarlijk vreemde gedroogde grassen en al snel was mijn eerste droogbloemen boeket geboren. Sindsdien heb ik niet meer kunnen stoppen met winkelen en meer gedroogde bloemen verzamelen. Ik kan me eigenlijk niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst een vers boeket bloemen heb gekocht. Streep dat maar weer door, ik kocht afgelopen weekend 3 bosjes bloemen op de markt, maar eerlijk gezegd, hoe mooi ze ook waren, het duurde slechts 4 dagen voordat ik ze in de groene container moest gooien. Reden # 56 om fan te worden van gedroogde bloemboeketten: er is geen houdbaarheidsdatum.

Waar koop je droogbloemen?

Het moeilijkste aan het schikken van je eigen gedroogde bloemen is eigenlijk het inkopen van de bloemen. Ik raad aan om eerst je plaatselijke bloemenwinkel of bloemist te proberen. Vervolgens raad ik aan om door Amazon, Etsy of Bries aan Zee en Decofleur te bladeren. Wat betreft het verven van je eigen gedroogde bloemen, ik heb het niet geprobeerd. Ik heb echter online een tutorial gevonden waar je naar kunt kijken. Laat een reactie achter als je je eigen verf probeert. Ik zou graag willen weten hoe het is afgelopen!

Wat heb je nodig voor 1 groot boeket?

 • 2 bosjes blauwe Achillea’s
 • 1 bosje gedroogde roze Gomphrena 
 • 1 bosje Statice
 • 1 bosje gedroogde Lotus
 • 1 bosje blauw hazenstaart gras
 • 1 bosje gedroogde witte distel
 • 1 bosje roze Craspedia 
 • 1 bosje roze strobloemen
 • 2 trossen witte Phalaris

* Blauw en roze kun je natuurlijk ook vervangen voor andere kleuren.

Hi! Ik ben Tess, een blogger van het eerste uur. Trendhunters.nl is m'n uit de hand gelopen hobby. Ik ben verslaafd aan Pinterest, waar ik al mijn interieur inspiratie vandaan haal en koop het liefst alles secondhand. De categorie reizen is ontstaan tijdens mijn studententijd, waardoor ik al veel van de wereld heb mogen zien. Ik ben inmiddels afgestudeerd, maar Trendhunters bestaat nog steeds!

Eén reactie

 • Егор

  Heb je nog een Delfts Blauwe vaas ergens in de kast staan? Vul deze met zoveel mogelijk droogbloemen. Droogbloemen zijn hip! In allerlei kleuren is het mooiste!????Trendy, duurzaam en pure nostalgie!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.