oud hout met azijn en staalwol

DIY: Hout oud laten lijken met azijn en staalwol

oud hout met azijn en staalwol

Vorig jaar was het nog een trend om al je meubels wit te verven, maar dit jaar gaan we weer terug naar een echte houtlook. En niet zomaar een houtlook, maar oud hout. Je kunt natuurlijk gewoon oud hout kopen, maar als je een mooie nieuwe kast hebt gevonden, kun je deze ook oud laten lijken. Dit kunnen we allemaal heel simpel zelf doen. Wat we nodig hebben vind je hieronder.

Benodigdheden:

Azijn
Staalwol
Afsluitbare pot
Koffiefilter
Kwast
(Onbehandeld) hout
Schuurpapier, terpentine of verf verwijderaar*

Hoe gaan we te werk?

Open de pot en vul deze met een stuk fijn staalwol en witte azijn. Laat dit een nachtje of 4 (ja, vier nachten) staan. Natuurlijk kan niemand zolang wachten, dus om het proces te versnellen rek je het staalwol steeds een beetje uit zodat er meer lucht bij kan. De volgende dag zul je zien dat het staalwol is opgelost in de azijn. Gebruik een koffiefilter om de azijnoplossing te filteren, giet het zo over in een andere pot. Het donkerbruine/zwarte goedje is nu precies goed om het hout mee te behandelen. Als je onbehandeld hout hebt, kun je meteen beginnen. Zit er nog verf op, haal dit er dan eerst af met een schuurpapiertje. Neem de kwast en dompel deze in de azijnoplossing. Strijk nu langzaam met de kwast over het hout en doe dit laagje voor laagje. Je ziet direct resultaat. Het hout krijgt een oude uitstraling. Hoe vaker je het hout in de azijnoplossing zet, hoe ouder het hout eruit gaat zien.

oud hout met azijn en staalwol
vlnr: esdoorn, beuken, essen, purperhart, limba, grenen, mahonie, amerikaans noten, pau amarelo, amerikaans kersen en europees eiken

oud hout met azijn en staalwol
De proefstukjes zijn aan de bovenkant ingesmeerd met de azijnoplossing, na 10 minuten afgeveegd en nog een keer ingesmeerd. Ook dit na 10 minuten weer afgeveegd. Het stuk eiken is daarna met staalwol gepoetst en in de was gezet.

Heb jij meubels die je wel zo’n oude houtlook wilt geven? Durf jij het aan met azijn en staalwol? Ik ben benieuwd naar jullie resultaten.

Deel dit:

20 Geniale koppel DIY kostuums

Binnenkort een thema feestje? Ik wel! Dus ik heb me de afgelopen dagen rot gezocht naar de perfecte outfit. Uiteindelijk ga ik gewoon als zwart engeltje met een zwart jurkje, grote vleugels en een gouden masker. Maar ik heb wel veel DIY kostuums gevonden, voor de volgende keer misschien. Het leukste is natuurlijk als koppel verkleed, zodat je er samen geniaal uitziet.

Wat zou jij aantrekken naar een thema feestje?

Deel dit:

Feestdag: De Mooiste 10 Halloween Make-Up Looks

Halloween is een van de leukste tijden van het jaar! Je mag je verkleden en daarbij hoort natuurlijk ook een mooie Halloween make-up look. Ga je ook naar een Halloween feest, dan kan je natuurlijk niet aankomen in je normale outfit. Weet je nog niet of je voor the full face look of kies je er toch liever voor om alleen een ooglook te maken, dan hier wat inspiratie voor verschillende looks.

Je wilt natuurlijk niet dat de look na een uur al niet meer is wat het moet zijn, kies daarom voor goede schmink. Wil je echt een gruwelijke look maken dan heb je soms ook extra materiaal nodig zoals nep huid of een rits nodig. Ga je voor de vampier look dan kan nepbloed natuurlijk niet achterwege gelaten worden!

1

2

3

4

5

6

7

8

10

11

Deel dit:

DIY: Sieraden Opbergdoos met Vakken


Ik ben helemaal enthousiast over dit nieuwe DIY project, een sieraden opbergdoos. Het is eigenlijk gemaakt van een houten kastje met vakken, wat ze ook wel een letterbak noemen. Dat betekent dat er geen houtwerkvaardigheden zijn vereist – maar een heleboel lijm! Het is uiterst eenvoudig en geeft je allerlei leuke kleine vakken om ervoor te zorgen dat jouw juwelen precies op de juiste plek blijven liggen.

Materiaal

Houten tray met vakjes (Action.nl)
1 Meter fluwelen of andere stof
Katoenen vulling
Schuimrubber
Zilver spraypaint
Lijmpistool + lijm
Liniaal
Schaar


Stap 1

Verwijder alle houten inzetstukken uit het vak. Dit is een beetje lastig, omdat ze gelijmd zijn aan de onderkant. Probeer wat te wiebelen van links naar rechts totdat het los genoeg zit om het eruit te trekken. Je kunt een mes gebruiken om te lijm weg te snijden.

Stap 2

Draai het vak ondersteboven en spuit het zilver. Laten drogen, dan weer omdraaien en spuit de bovenrand van de zijkanten. Laten drogen.

Stap 3

Knip een stukje katoen (de breedte en lengte van het hout inzetstuk) en lijm de bovenkant van het inzetstuk. Herhaal met de rest inzetstukken.

Stap 4

Plaats een van de inzetstukken aan de achterkant van de fluwelen stof, en vouw de stof over. Knip een strook die het mogelijk maakt om de hoogte van het inzetstuk volledig te bedekken. Hou de zijkanten onbedekt, want anders past het stuk straks niet meer tussen de randen van het kastje. Herhaal met de rest van de inzetstukken.

Stap 5

lijm de bodem van het inzetstuk. Druk de onderste rand van het fluweel in de lijm, trek fluweel over naar de andere kant en lijm op zijn plaats.

Stap 6

Plaats fluweel in de lade en druk in de hoeken en de zijkanten. Knip extra fluweel weg, houd 1 cm over aan de rand. Til een hoek van fluweel op, lijm de binnenkant, en druk het fluweel weer op zijn plaats. Herhaal met de rest van de hoeken.

Stap 7

Vouw de bovenste rand naar binnen en lijm hem vast bovenop het kastje. Herhaal voor alle randen.

Stap 8

Snijd het schuim in een blok dat is 0,5 cm dik is en de breedte heeft van de korte zijde van het kastje. Snij dat blok in secties die iets lager zijn dan de hoogte van de inzetstukken. Draai ze opzij en stapel ze in een van de kleinere traydelen. Blijven toevoegen van stukken schuim totdat het vakje wordt gevuld.

Stap 9

Haal de schuimrollen weer uit het vakje en rol ze stuk voor stuk in het fluweel. Lijm het fluweel vast aan elke schuimrolletje. Zet vervolgens alle schuimrollen weer terug in het vak. En voila, je hebt je eigen sieraden opbergdoos!

Deel dit:

Gast blogger: Zwart-Wit Gestreepte Jeans

Ik zal mezelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Mandy en ik ben al best wel lang bezig met bloggen. Ik blog over alles wat mij inspireert of bezighoud, dit kan van een paar nieuwe schoenen, tot een celebrity-huwelijk, tot mijn oma’s postzegelverzameling zijn. Ik vind namelijk heel veel dingen leuk. Ik hou van het bezoeken van beautyblogs, om dan vervolgens zelf de looks na te maken, ik ben verslaafd aan films en series, ik vind het super leuk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en tijdschriften lezen is ook een grote passie van mij. Ik ben een zus van Trendhunters’ Tess.

Ik ben altijd op zoek naar wat ik kan doen in mijn vrije tijd en om het te delen met jullie. Een van de nieuwste trends die ik echt leuk vind is zwart-wit gestreepte jeans. Ik lees veel fashion blogs waar ik inspiratie vandaan haal. Ik wilde de foto’s die mij inspireren delen, dus hier zijn mijn favorieten.De reden dat ik deze foto’s terug vond op mijn laptop was omdat ik een hele leuke DIY heb gevonden. Ik was een aantal random blogs aan het lezen en toen kwam ik deze tegen. Ik heb de DIY gevonden op de blog van Swellmayde.Heb jij al een zwart-wit gestreepte jeans? Of ben je van plan om na het zien van deze DIY er zelf een te maken?

Deel dit: