quote kunstdruk posters.nl review lijst annie sloan

Review: Poster met quote van Posters.nl

Na mijn reis naar Australië mocht ik een poster uitzoeken op Posters.nl. Een webshop met het grootste assortiment kunstdrukken. Daarnaast hebben ze ook muurstickers en fotobehang in het assortiment.

Ik heb er lang over gedaan om te kiezen. Het aanbod is ongelooflijk groot. Tijdens mijn eerste zoektocht naar de perfecte poster heb ik zelfs de mooiste categorie gemist. In het menu onder Kunst Algemeen vond ik deze inspirerende quote op een natuurfoto. Met een kleine selectie kunstdrukken richt je je werkplek, slaapkamer of woonkamer stijlvol in. Posters.nl heeft een groot aanbod van bekende kunstenaars, waardoor je mooie combinaties kunt samenstellen.

Een dag na mijn bestelling ontving ik een mail dat het product niet op voorraad was. Dit wist ik al, omdat er een levertijd van 2 weken op de productpagina stond vermeld. Een week later ontving ik weer een mailtje dat het product binnen was en direct zou worden verzonden. De volgende dag stond de postbode voor de deur met een groot, dun pakket. De poster was goed verpakt en kwam zonder kreukels of scheurtjes binnen.

De poster is gedrukt op op stevig fotopapier en heeft een lichte glans. Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit. Ook de kleuren van de poster zijn prachtig. Misschien lijkt het alsof de kleur afwijkt van de foto, maar in het echt is de kleur rustig en warm. Perfect voor in een interieur met aardetinten. De lijst heb ik geverfd met krijtverf in een tint die ook voorkomt in de poster.

Het formaat van de poster is niet bijzonder groot, maar met deze gigantische lijst is het toch een groot object aan de wand. Ik heb een lijst gebruikt in de grootte 60×80. Deze poster krijgt bij mij een mooi plekje in de hal of boven de trap. Hier omheen komen foto’s van mijn buitenlandse avonturen.

Wat doe jij met je reisfoto’s?

Deel dit:

Inspiratie: Wit Winter Wonderland

De drukste december dagen zijn voorbij, last minute kerstinkopen doen, alle familieborrels, formele en feestelijke diners, gezellige kerstavond in de kroeg. Dit was weer een buitengewoon jaar in vele opzichten! Maar voor nu gaan we uitkijken naar goede jaarwisseling, nog meer genieten van het samenzijn en de laatste vakantieavonden voor de open haard. Wie weet gaat het deze winter in 2014 nog sneeuwen…

Deel dit:

DIY: Fotografie Bokeh effect

Ooit wel eens gehoord van het Bokeh effect. Ik nog niet voordat ik deze foto zag op de website DIY HomeHacks en ik toch een beetje nieuwsgierig werd. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een tutorial hoe je dit kan creeren in je foto’s.

bokeh effect

  • Bokeh komt van het Japanse woord Boke en betekend waas of onscherpte.
  • Om het gewenste effect te krijgen kan je beter een spiegelreflexcamera gebruiken dan een compact camera.
  • Hoe groter het diafragma des te beter, dus zet je camera op diafragma voorkeuze modus (meestal aangeduid als ‘A’ of ‘Av’ modus op je camera) en gebruik een laag f-getal. Afhankelijk van de mogelijkheden van je camera en de lens die je gebruikt, kan het iets van f1.4 tot f4 of zelfs f5.6 gebruiken, maar hoe lager hoe beter. Groot diafragma zal ervoor zorgen dat je lens een ondiepe scherptediepte heeft.
  • Het beste is om een vaste brandpuntsafstand lens te gebruiken voor dit project, zoals de 50mm f1.8 of de 35mm f1.4 . Als je een zoomlens gebruikt, dan kun je deze aanpassen tot de langste brandpuntsafstand, dus helemaal inzoomen.
  • Zo dicht mogelijk op het onderwerp fotograferen geeft het beste resultaat. Zorg er ook voor dat de afstand tussen het onderwerp en de achtergrond (in dit geval het licht) zo groot mogelijk is.
  • Als je niet beschikt over een onderwerp, kun je ook het bokeh effect creëren met alleen de lichten. In dit geval moet je de camera handmatig scherpstellen. Gloeiende lichten zoals straat lampen ’s nachts of kerstverlichting werkt het best.

bokeh effect

Deel dit: